Skip to main content

EFPIA-ΣΦΕΕ: Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας απειλούν την Ευρώπη

Oι προτάσεις της Κομισιόν προκαλούν την απώλεια έως και του ενός τρίτου του μεριδίου της στην παγκόσμια έρευνα και ανάπτυξη μέχρι το 2040

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας απειλούν την Ευρώπη, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries Associations) και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση οι προτάσεις της Κομισιόν “προκαλούν την απώλεια έως και του ενός τρίτου του μεριδίου της στην παγκόσμια έρευνα και ανάπτυξη μέχρι το 2040, σύμφωνα με ολοκληρωμένη ανάλυση των επιπτώσεων που θα έχει η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, παρά τη δέσμευσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει προβεί σε καμία ανάλυση της επίπτωσης που θα έχει στην ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και το μέλλον της φαρμακευτικής καινοτομίας η εφαρμογή των προτάσεών της. Έτσι, η EFPIA ανέθεσε στην εταιρία Dolon τη διεξαγωγή μιας ολοκληρωμένης ανάλυσης των επιπτώσεων που θα έχει η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας σε έναν από τους πιο στρατηγικά σημαντικούς κλάδους της Ευρωπαϊκής Οικονομίας συνολικά.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.