Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και εκδότης Σαράντης Πανταζής – Θλίψη σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο

Το 2006 είχε αποσυρθεί στο αγαπημένο του νησί, τη Λήμνο, όπου ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και εκδότης, Σαράντης Πανταζής, σκορπίζοντας θλίψη στη Θεσσαλονίκη, όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά για πολλά χρόνια, αλλά και στο αγαπημένο του νησί, τη Λήμνο, όπου είχε αποσυρθεί τα προηγούμενα χρόνια και είχε ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Για χρόνια ήταν εκδότης της εφημερίδα «Αυριανή Μακεδονίας Θράκης» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καθώς και της αθλητικής εφημερίδας «Αθλητική Μακεδονίας-Θράκης», ενώ το 2006 αποσύρθηκε στη Λήμνο και διεκδίκησε τον τοπικό δήμο. Διετέλεσε αντιδήμαρχος από το 2014 ως το 2018, όταν και παραιτήθηκε.

Το 2012  ο Ιβαν Σαββίδης με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΠΑΟΚ του πρότεινε την θέση του Γενικού Διευθυντού, την οποία ευγενικά αρνήθηκε λέγοντας του ότι .. «θα πάω να ζήσω στην Λήμνο..»

Το 2014, ενώ είχε αποφασίσει να διεκδικήσει τον Δήμο Λήμνου με αξιώσεις την ύστατη στιγμή  αν και τα προγνωστικά ήταν με το μέρος του πείστηκε από τους συνεργάτες του να συνεργαστεί με τον νυν Δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη και μάλιστα δέχθηκε να μην ηγηθεί του σχήματος και τελικά ο συνδυασμός κέρδισε τις εκλογές.

Για την περίοδο 2014-2018 υπήρξε Αντιδήμαρχος Μούδρου και Οικονομικών, αλλά λόγω διαφωνιών οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Στις πρόσφατες εκλογές του 2023 είχε δεχθεί προτάσεις για να συμμετέχει στα τοπικά ψηφοδέλτια αλλά και στα Περιφερειακά. Μάλιστα η νυν Δήμαρχος, Ελεονώρα Γεώργα, είχε ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη για να τον συναντήσει.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα υγείας τα οποία έδειχνε να τα ξεπερνάει, αλλά υπέστη εγκεφαλικό και κατέληξε.

Με πληροφορίες από το limnosreport.gr