Skip to main content

Έγκλημα στην Κω: Μίλησε το κινητό του Μπαγκλαντεσιανού -Ετοιμαζόταν να φύγει στην Ιταλία

Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της άτυχης κοπέλας

«Μίλησε» το κινητό τηλέφωνο του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, που κρατείται κατηγορούμενος για την αρπαγή, την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, τα νέα ευρήματα που τον «καίνε» δείχνουν ότι ετοιμαζόταν να διαφύγει για την Ιταλία.

Τα νέα αυτά ευρήματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών φέρεται να «καίνε» τον 32χρονο, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη DNA ή αποτυπώματα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο Μπαγκλαντεσιανός αντάλλαξε μηνύματα με ομοεθνείς του από την Ιταλία, στα οποία φαίνεται να ομολογούσε ότι σκότωσε την Αναστάζια. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μέσα από την επικοινωνία αυτή, που έγινε μετά τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, αλλά και αργότερα μετά την απόκρυψη του σορού της, πως ο 32χρονος είπε σε «γνωστούς» του τι φρικτό είχε κάνει και τους προετοίμαζε για την άφιξή του.

Αυτά τα μηνύματα και οι επικοινωνίες έχουν γίνει μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως και τις 04:30 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για να σβήσει το GPS

Παράλληλα, ο Μπαγκλαντεσιανός, σε άλλη μια κίνηση που τον ενοχοποιεί, κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο για το πώς θα σβήσει το ιστορικό των στιγμάτων τοποθεσίας του και αργότερα πώς θα διαγράψει και το ιστορικό αυτών των αναζητήσεων. Ο 32χρονος δολοφόνος έχει ψάξει τα δρομολόγια και πώς θα βγάλει εισιτήριο για απευθείας πτήση στην Ιταλία. 

Το τηλεφώνημα και το εισιτήριο για Ιταλία

Ειδικότερα, ο 32χρονος, ο οποίος είχε επαφές με ομοεθνείς του που ζουν στην Ιταλία, φέρεται να επικοινώνησε άμεσα μαζί τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Τρίτης, 13 Ιουνίου, έχει αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας να πηγαίνει σε κατάστημα ανταλλακτήριο όπου προβαίνει σε ανάληψη χρημάτων και από εκεί σε ταξιδιωτικό γραφείο όπου έβγαλε εισιτήριο για Ιταλία. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ταξίδι ήταν… κανονισμένο, κανείς από την παρέα του, ούτε ο συγκάτοικός του δεν το γνώριζαν. Σε μια προσπάθεια να σβήσει τα ίχνη του, ο άνδρας από το Μπαγκλαντές, διέγραψε το ιστορικό από το κινητό του τηλέφωνο, για να μην αποκαλυφθούν οι ύποπτες επικοινωνίες, αλλά αυτές ανακτήθηκαν.

Γιατί δεν υπάρχουν ίχνη DNA

Σημειώνεται ότι κανένα ίχνος DNA ή αποτυπωμάτων, δεν εντόπισαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στη σακούλα και το σεντόνι, με τα οποία είχε τυλίξει ο δράστης το άψυχο σώμα της Αναστάζια.

Όπως εκτιμούν οι αρχές, ο 32χρονος επιχειρώντας να μην αφήσει πίσω του ενοχοποιητικά στοιχεία, είχε φροντίσει να φορέσει γάντια στα χέρια του, την ώρα που μετέφερε την 27χρονη στο σημείο απόκρυψης στη Αλυκές.

Αντίστοιχη απουσία ευρημάτων, έχει προκύψει και μετά την ιατροδικαστική εξέταση, καθώς η χαμηλή στάθμη νερού κοντά στον υδροβιότοπο που εντοπίστηκε η Αναστάζια, αλλοίωσε τα δείγματα DNA που είχαν ληφθεί για την φυσική ταυτοποίηση του δράστη.