Skip to main content

Ειδική δράση από την ΕΛΑΣ στο Ωραιόκαστρο - Έλεγχοι σε 42 ανήλικους

Η δράση υλοποιήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων με σκοπό τη συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων

Ειδική επιχειρησιακή δράση στον δήμο Ωραιοκάστρου για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες εχθές, 2 Δεκεμβρίου, από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε διάφορες περιοχές του δήμου, ελέχθησαν 42 ανήλικοι.

Σκοπός της δράσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για τον σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις, αναφέρει η ΕΛΑΣ, θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.