Skip to main content

Εκκενώνονται οικισμοί σε Δερβενοχώρια, Λουτράκι -Δύσκολη μάχη με τις συνεχείς αναζοπυρώσεις

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και γίνεται τιτάνια προσπάθεια από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Το μέτωπο της φωτιάς στα Δερβενοχώρια παραμένει το πιο κρίσιμο και το πιο δύσκολο με την προσπάθεια των πυροσβεστών να στρέφεται κυρίως εκεί και με απώτερο στόχο να αποτραπεί η περαιτέρω επέκταση.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και γίνεται τιτάνια προσπάθεια από τις επίγειες δυνάμεις να περιορίσουν το μέτωπο με τη συνδρομή πυροσβεστικών ελικοπτέρων και αεροπλάνων.

Η μεγάλη αναζωπύρωση που ξεκίνησε από το Λατομείο Lafarge επεκτάθηκε, κατέβηκε προς τα κάτω, ενώ πριν από λίγο έκλεισε η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θηβών.

Στο σημείο υπάρχει και ένας εκσκαφέας που βοηθά στην μάχη που δίνεται με τις φλόγες.

Την ίδια ώρα ετοιμάζονται για εκκένωση προς Ελευσίνα οι κάτοικοι τριών οικισμών: Πουρνάρι, Αγία Σωτήρα και Πανόραμα.

Σε ότι αφορά στα Δερβονοχώρια η φωτιά φαίνεται να έχει ελεγχθεί στα νότια στην περιοχή του Τιτάνα και οι επιχειρήσεις των επίγειων εστιάζουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς, όπου καίει πυκνό δάσος. Αντίπαλοι στη μάχη των πυροσβεστών, πέρα από τους ανέμους, το πυκνόφυτο δάσος και το δύσβατο της περιοχής.

Νωρίτερα, εκδόθηκε προειδοποιητικό 112 για τα Δερβενοχώρια και το Θριάσειο λόγω καπνών από την φωτιά που μαίνεται βόρεια, ζητώντας από τους να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Πηγή: iefimerida.gr