Skip to main content

Έκλεισε το μεγάλο deal του Παναθηναϊκού με Μπακασέτα - 5,5 εκατ. ευρώ για 2,5 χρόνια

Το τριφύλλι απέσπασε την υπογραφή από τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έδωσε τα χέρια με την Τράμπζονσπορ αλλά απέσπασε και την υπογραφή από τον Τάσο Μπακασέτα, με τον κάπτεν της γαλανόλευκης να ετοιμάζεται να πάρει το αεροπλάνο για Ελλάδα και να φορέσει τα πράσινα.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ολοκληρώσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την έλευση του αρχηγού της εθνικής ομάδας στην Αθήνα για τις εξετάσεις, τις επίσημες ανακοινώσεις κι εκκίνηση μίας νέας μεγάλης σελίδας στην καριέρα του.

Η Μπεσίκτας, ο Σάντος και ο ρόλος του Ιωαννίδη

Οι "πράσινοι" δούλευαν την υπόθεση με το δικό τους τρόπο, μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και μέρες, με τον Τερίμ να έχει ζητήσει εξαρχής εφόσον ήταν εφικτό την απόκτηση του Μπακασέτα, θεωρώντας πως ταιριάζει απόλυτα στη δική του φιλοσοφία και στο αγωνιστικό στυλ του.

Ο αρχηγός της εθνικής ήθελε να "ζυγίσει" όλες τις επιλογές του, είχε προσεγγίσεις απ’ τη Μπεσίκτας και τη Γαλατασαράι, περίμενε ως ένα σημείο και πρόταση από "καλό" σύλλογο της Serie A (Φιορεντίνα), όμως όσο περνούσαν οι μέρες δεν έβρισκε αυτό που ήθελε.

Η Μπεσίκτας απέσυρε το ενδιαφέρον της με τη δικαιολογία πως τον "έκοψε" ο Φερνάντο Σάντος, όμως είναι αλήθεια πως τα οικονομικά της σ’ αυτήν τη φάση δεν... επέτρεπαν ένα τέτοιο deal, την ώρα που ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Παναθηναϊκό παρέμεινε ορθάνοικτος.

Κι ο Μπακασέτας -εν αντιθέσει με όσα λέγονταν πως εάν επέστρεφε κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα το έκανε μόνο για την πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ- ήταν πολύ θετικός για τον Παναθηναϊκό, όπου θα βρει πλέον τον Φώτη Ιωαννίδη, με τον οποίο έχει πολύ φιλική σχέση. Κι αυτό παίζει το ρόλο του σε μία τέτοια κίνηση κι απόφαση.

Η κίνηση που έγινε στο κατάλληλο timing

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να κάνει τη δική του κίνηση σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, βλέποντας πως οι συνθήκες πια ήταν πολύ πιο στρωμένες για να φτάσει σε συμφωνία και με την Τραμπζονσπόρ και με τον παίκτη.

Οι άνθρωποί του (ο Γιάννης Παπαδημητρίου αναφέρουν πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται σε πρώτη φάση) ταξίδεψαν στην Τραπεζούντα (όπως έκαναν και με τον Ακαϊντίν πηγαίνοντας απευθείας στην Κωνσταντινούπολη), ανέλυσαν όλα τα δεδομένα και το πρότζεκτ στον Μπακασέτα, πήραν την υπογραφή του αρχικά για συνεργασία απ’ το καλοκαίρι κι έπειτα κι ακολούθως στράφηκαν προς την "Τράμπζον".

Η πρωταθλήτρια Τουρκίας του 2022, βλέποντας πως πλέον δεν είχε κάποιο άλλο τρόπο για να πιέσει την κατάσταση και με τον παίκτη "συμφωνημένο" για το καλοκαίρι, συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό για ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επιτρέψει την ολοκλήρωση της μεταγραφής του από τώρα και το deal έκλεισε αργά το βράδυ της Τρίτης (16/1).

Με μοναδικό όρο να παίξει πρώτα στον Κυριακάτικο (21/1) αγώνα με τη Γαλατασαράι προκειμένου να τον "αποχαιρετίσει" κι ο κόσμος με τον τρόπο που του αξίζει, απ’ την στιγμή που ήταν θεμέλιος λίθος στο πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας μετά από 38 χρόνια κι εν συνεχεία να φύγει για την Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Μπαίνοντας μεμιάς στα... βαθιά, καθώς ο Φατίχ Τερίμ τον περιμένει για το μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (28/1).

Πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ για 2,5 χρόνια

Οσο για τα υπόλοιπα οικονομικά σκέλη του deal; Ο Μπακασέτας έκλεισε για 2.5 χρόνια με τις "καθαρές" ετήσιες αποδοχές του να ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ, συν πολλά και πολύ υψηλά μπόνους στόχων σε τίτλους και παρουσία σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Με τον Παναθηναϊκό να κάνει πράξη αυτό που είχε βγει εξαρχής (όσο κι αν δεν... επιβεβαιωνόταν) περί ξεκάθαρης πρόθεσης να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα παίκτη που θα αγωνίζεται στη Super League. Σ’ ένα deal που συνολικά θα προσπεράσει κατά πολύ τα 5.5 εκατ. ευρώ με εφορίες, προμήθειες, μπόνους κλπ.

Πηγή: Sport24.gr