Skip to main content

Ελικόπτερο κατέπεσε στη Βόρεια Εύβοια εν μέσω κακοκαιρίας - Δείτε βίντεο από την πτώση

Ιδιωτικό ελικόπτερο τύπου Agusta Α109 κατέπεσε στη θάλασσα - «Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό, δεν βρέθηκε κάτι»

Ένα ελικόπτερο με δύο επιβαίνοντες οι οποίοι αγνοούνται κατέπεσε λίγο πριν τις 11 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια, που πλήττεται από την κακοκαιρία Elias.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο, στο οποίο φέρεται εκτός από τον χειριστή να υπήρχε και ένας επιβάτης (παρότι στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνον ο ένας εκ των δύο), απογειώθηκε στις 10:13 και εκτελούσε ιδιωτική πτήση, Αφίδναι-Μαντούδι-Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, και χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ ενώ πετούσε πάνω από τη Βόρεια Εύβοια. Το ελικόπτερο είναι πολιτικό τύπου Agusta Α-109 και κατέπεσε στην παραλία Αχλαδίου.

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη αεροναυαγοσωστική επιχείρηση και, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο σημείο βρίσκονται 4 πλωτά σκάφη και δύο ιδιωτικά καθώς ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι στην περιοχή σπεύδει και Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών για παροχή συνδρομής στις έρευνες. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ και βρέχει.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το ελικόπτερο, ενώ ήταν στον αέρα, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση, ενώ λίγες στιγμές αργότερα ακούστηκε ένας κρότος σαν έκρηξη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο χειριστής είχε ειδοποιήσει για άσχημες καιρικές συνθήκες.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, τόνισε: «Ήμασταν πάρα πολύ κοντά με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη στο συγκεκριμένο χώρο και είμαστε από τους πρώτους που προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί. Δυστυχώς οι προσβάσεις είναι κομμένες και τώρα κινούμαστε από πεδινές περιοχές τόσο εμείς όσο και τα σωστικά συνεργεία για να προσεγγίσουμε το σημείο που φέρεται ότι έπεσε το ελικόπτερο» δήλωσε.

«Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό - Δεν βρέθηκε κάτι»

Τα πρώτα λεπτά της πτώσης του ελικοπτέρου στην Εύβοια περιγράφει στο protothema.gr ο πρόεδρος κοινότητας Αχλαδίου, Αλέκος Ευσταθίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Κάτι συνέβη στον αέρα με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα. Έπεσε 300 μέτρα από την ακτή και βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Τρέξαμε γρήγορα στην παραλία, μήπως βρούμε κανένα στοιχεία αλλά τίποτα, δεν βρέθηκε κάτι. Έχει χαθεί μέσα στη θάλασσα, αλλά δεν μπορούμε να το εντοπίσουμε γιατί έχει αλλάξει χρώμα το νερό. Έχουμε ειδοποιήσει τους πάντες».

Φωτογραφία αρχείου