Skip to main content

Ελπίζω να αποφασίσουμε εκταμίευση, λέει ο Ντομπρόβσκις

Νομίζω ότι θα είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΕ.

Την ελπίδα ότι το Eurogroup θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Νομίζω ότι θα είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε το υλικό για να βρούμε την πολιτική συμφωνία και επί τη βάσει κάποιων όρων να μπορούμε να αποφασίσουμε τη διάθεση της επόμενης δόσης», είπε.

Αναφορικά με τους όρους, σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης αξιολόγηση του νομοθετήματος της ελληνικής κυβέρνησης από τους θεσμούς, δεδομένου ότι η τελευταία ψηφοφορία έγινε πριν από μόλις δύο ημέρες.

Αναφορικά με το ΔΝΤ, εξέφρασε την ελπίδα να μετέχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα. «Πρέπει να συζητηθεί το θέμα του χρέους τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», υπογράμμισε.

Απαντώντας για το εάν θα υπάρξει ελάφρυνση χρέους, δήλωσε ότι θα συζητηθεί και πως υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες, όπως ότι δεν θα υπάρξει ονομαστικό κούρεμα. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν εντός του νομικού πλαισίου του ESM, τόνισε.