Skip to main content

«Έμφραγμα» για τον Άρη στις Σέρρες - Δέχθηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις από τον Πανσερραϊκό

Δεν μπόρεσε να κρατήσει το 0-1 μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης η ομάδα του Άκη Μάντζιου

Μπορεί να κρατούσε τη νίκη στα χέρια του με το υπέροχο γκολ του Λορέν Μορόν στο 52', ωστόσο ο αγώνας του Άρη στις Σέρρες είχε άσχημη κατάληξη αφού η ομάδα του Μάντζιου ισοφαρίστηκε από τον Πανσερραϊκό με κεφαλιά του Άλεξιτς στο 95'.

Ο αγώνας

Έπειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, με τον Άρη να έχει δύο άστοχα σουτ, ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που έκανε πρώτος αισθητή την παρουσία του. Ωστόσο, στην κεφαλιά του Χέφτε Μπετανκόρ στο 13’ από τη σέντρα του Αμρ Ουάρντ, ο Χουλιάν Κουέστα είχε την «απάντηση». Ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη σταμάτησε και το φάουλ του Ματίας Τομάς στο 24’, με τους «κίτρινους» να αναλαμβάνουν από εκεί και πέρα την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα στο 28’ αιφνιδιάστηκε από την κακή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων και δεν πλάσαρε όπως έπρεπε τον Αντριάν Χοβάν, ο οποίος έδιωξε με τις γροθιές το φάουλ του Σάπι Σουλεϊμάνοφ στο 36’. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη χαμένη ευκαιρία του Μπετανκόρ - πλάσαρε πάνω στον Κουέστα - και το δεύτερο ξεκίνησε με γκολ για τους «κίτρινους».

Γκολ καθαρή προσωπική υπόθεση του Μορόν που παρότι είχε κολλημένο πάνω του τον Πασχάλη Στάικο, κατάφερε να γυρίσει και με δυνατό σουτ να νικήσει τον Χοβάν για το 0-1 στο 52’.  Τα «λιοντάρια», φυσικά, δεν παράτησαν το ματς αλλά προσπάθησαν να ισοφαρίσουν άμεσα. Ωστόσο, ο Μπετανκόρ νικήθηκε εκ νέου από τον Κουέστα (60’) ενώ το σουτ του Κώστα Πηλέα (62’) από πλεονεκτική θέση ήταν άστοχο.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου, από την πλευρά τους, προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, με τον Κίκε Σαβέριο (66’) να κάνει κακό τελείωμα προ του Χοβάν. Ο Γκαρσία έκανε, με τις αλλαγές του, όσο πιο επιθετική γινόταν την ομάδα του, ωστόσο φάσεις δε δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, μέχρι τουλάχιστον να φτάσουμε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Δυο αλλαγές συνεργάστηκαν, με τον Άγγελο Οικονόμου να κάνει τη σέντρα και τον Άλεξιτς να νικάει στον αέρα του Μάρτιν Μοντόγια για το 1-1.

Σκορ που έμεινε μέχρι τέλους, με τον Πανσερραϊκό να παραμένει αήττητος για πέμπτο σερί παιχνίδι (2-3-0) και να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από την ουρά της βαθμολογίας. Ούτε κρύο ούτε ζέστη,  βαθμολογικά, για τον Άρη που παραμένει πέμπτος και - για την ώρα - σε απόσταση ασφαλείας από την έβδομη θέση.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Θυμιάνης, Στάικος, Ουεντραόγκο, Δεληγιαννίδης, Άλεξιτς - Οντουμπάτζο, Μοντόγια.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Θυμιάνης, Μπέργκτρομ, Πηλέας (72’ Σοφιανός), Δεληγιαννίδης (90’+4’ Γούλερι), Στάικος (72’ Οικονόμου), Ουεντραόγκο, Τομάς (79’ Άλεξιτς), Ουάρντα, Ντανκερλουί, Μπετανκόρ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Βέλεθ (82’ Ρόουζ), Μοντόγια, Βερστράτε, Τζούρασεκ (82’ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (82’ Ζαμόρα), Μορόν.