Skip to main content

Ένα γεύμα διερεύνησης προθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ..............

Μια προσπάθεια διερεύνησης προθέσεων, παρά προσέγγισης, έγινε κατά τη διάρκεια του γεύματος που φέρονται να έφαγαν μαζί Φλαμπουράρης και Τσακαλώτος.

Μια προσπάθεια διερεύνησης προθέσεων, παρά προσέγγισης, έγινε κατά τη διάρκεια του γεύματος που φέρονται να έφαγαν μαζί ο Αλέκος Φλαμπουράρης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η συνάντηση έγινε προ ημερών και προφανώς δεν ...διαφημίστηκε, γιατί καμία από τις δυο πλευρές δεν το ήθελε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αλέκος Φλαμπουράρης έπρεπε να διαπιστώσει - προφανώς με εντολή του ίδιου του κ. Τσίπρα - τις διαθέσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, αναφορικά με το κυοφορούμενο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά.

Για την ακρίβεια, ο κ. Φλαμπουράρης ενημέρωσε τον κ. Τσακαλώτο ότι η διαδικασία θα προχωρήσει ούτως ή άλλως, καθώς κρίνεται ως ο μοναδικός τρόπος επιστροφής στην εξουσία και πάλι. Ως γνωστόν, ο τελευταίος δεν είναι ιδιαιτέρως ένθερμος οπαδός μιας τέτοιας προοπτικής, καθώς θεωρεί ότι η στροφή προς την Σοσιαλδημοκρατία δεν θα έπρεπε να αποτελεί επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα, όμως, είναι ότι ο πρόεδρος του κόμματος την έχει αποφασίσει.

Οι πληροφορίες λένε ότι αυτή τη στιγμή, το δίλημμα στο οποίο βρίσκεται είναι αν πρέπει να φέρει τα πάνω – κάτω άμεσα, ορίζοντας έναν «πιτσιρικά» γραμματέα του κόμματος (τον έχει εντοπίσει, μας λένε) ή να συμβιβαστεί με μια λύση από την παλιά φρουρά (πχ Γεροβασίλη ή Δούρου); Σύντομα, θα πρέπει να αποφασίσει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ομάδας των 53+ έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τη δική της πολιτική, σχεδόν, σε όλα τα επίπεδα και είναι ενδεικτικό και το εξής. Στην τελευταία συζήτηση πολιτικών αρχηγών, που ήταν για την οικονομία, ο κ. Τσακαλώτος δεν εμφανίστηκε καν, αλλά έβγαλε μετά ανακοίνωση, με τις θέσεις του.