Skip to main content

Ένα μωρό και ένας 20χρονος νεκροί σε ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Τυνησίας

Η τραγωδία συνέβη 120 μέτρα από την παραλία σε σκάφος που επέβαιναν 20 Τυνήσιοι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εθνοφρουρά, τονίζοντας ότι μόλις 13 άνθρωποι διασώθηκαν

Ένα μωρό και ένας 20χρονος έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται από ναυάγιο με Τυνήσιους μετανάστες που σημειώθηκε μέσα στη νύχτα στα ανοικτά των ακτών του Γκαμπές στη νοτιοανατολική Τυνησία, ανακοίνωσε η εθνοφρουρά.

Η τραγωδία «συνέβη στις 2:00 τα ξημερώματα (4:00 ώρα Ελλάδας) 120 μέτρα από την παραλία» σε σκάφος που επέβαιναν «20 Τυνήσιοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εθνοφρουρά, τονίζοντας ότι μόλις 13 άνθρωποι διασώθηκαν.

Οι επιχειρήσεις για να βρεθούν και άλλοι επιζώντες συνεχίζονται στον απέραντο κόλπο της Γκαμπές, που επικρατούν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

«Δύο σοροί ανασύρθηκαν, μια ενός 20χρονου και μια άλλη ενός βρέφους» απροσδιόριστης ηλικίας, ανακοίνωσε η εθνοφρουρά.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα από το δικαστήριο» της Γκαμπές για να «προσδιοριστούν οι συνθήκες της τραγωδίας».

Περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιανουάριο σε ναυάγια στην κεντρική Μεσόγειο (μεταξύ Βόρειας Αφρικής και Ιταλίας), την πιο θανατηφόρα μεταναστευτική οδό στον κόσμο, αριθμός υπερδιπλάσιος από το πέρσι.

Φωτογραφία αρχείου