Skip to main content

Ένας ακόμη καφέ κάδος στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Συνεχίζεται η τοποθέτηση των καφέ κάδων στον δήμο, ενώ εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθούν νέοι σε δημοτικές και εκπαιδευτικές δομές

Συνεχίζεται η τοποθέτηση των καφέ κάδων στους δρόμους και τις γειτονιές του δήμου Αμπελοκήπων - Μενέμενης. Σήμερα τοποθετήθηκε ακόμη ένας καφέ κάδος στον δρόμο Π.Γρηγορίου Ε΄12 εκεί όπου στεγάζεται το «ΔΑΜΟΥΛΑΚΕΙΟ» Δημαρχιακό Μέγαρο Αμπελοκήπων.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, αναφερόμενος στην τοποθέτηση των καφέ κάδων τόνισε μεταξύ άλλων «Αυτή η φυσική διαδικασία ανακύκλωσης μετατρέπει ένα υλικό, το οποίο κάποιοι αποκαλούν «σκουπίδια», σε λίπασμα εξαιρετικά χρήσιμο για όλους. Είναι σημαντικό να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε στη σωστή χρήση των καφέ κάδων, καθώς η χωριστή διαλογή των οργανικών αποβλήτων και η σωστή διαχείριση τους έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον δήμο μας».

Ο δήμος, με σχετική ανακοίνωση, ζητεί τη συμμετοχή όλων σε αυτό το νέο εγχείρημα. Εντός της εβδομάδας οι καφέ κάδοι θα εξαπλωθούν σε δημοτικές και εκπαιδευτικές δομές και εντός των επόμενων δύο μηνών σε επιλεγμένη περιοχή νοικοκυριών του δήμου.

Παράλληλα, ο δήμος παρακαλεί τους πολίτες να μη ρίχνουν σκουπίδια και πλαστικές σακούλες μέσα στους καφέ κάδους καθώς το υλικό που θα συλλέγεται θα οδηγείται για κομποστοποίηση. Επίσης δεν επιτρέπεται η ρίψη ωμών κρεάτων και ψαριών από τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς.

Στον καφέ κάδο συλλέγουμε σε χάρτινες ή βιοδιασπώμενες σακούλες:

• Υπολείμματα και φλούδες από φρούτα και λαχανικά
• Υπολείμματα και περισσεύματα από ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ (όχι ωμό) φαγητό
• Ζυμαρικά, ρύζι, ψωμί και όσπρια
• Τσόφλια αυγών, υπολείμματα από καφέ και τσάι.