Skip to main content

'Ενας ανταρτοπόλεμος κι ένας βασικός στόχος........

Και κυρίως, όπως λένε οι πληροφορίες που έρχονται από του κυβερνητικό στρατόπεδο, του αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη...

Ανοικτός είναι πλέον ο «ανταρτοπόλεμος» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με το Μέγαρο Μαξίμου. Και κυρίως, όπως λένε οι πληροφορίες που έρχονται από του κυβερνητικό στρατόπεδο, του αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, κυρίως εξαιτίας του πακέτου παροχών που ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον κ. Αλέξη Τσίπρα, πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χουλιαράκης διαφώνησε με το ύψος και το περιεχόμενο των παροχών, ενώ αντέδρασε και στο γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν προηγουμένως οι θεσμοί.

Αλλές πληροφορίες μάλιστα, που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί επιμένουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι «την επόμενη φορά που θα γίνει κάτι ανάλογο θα παραιτηθεί». Θα υπάρξει όμως δεύτερη φορά; Η απάντηση είναι «ναι», αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει κι άλλο πακέτο παροχών για τον Σεπτέμβριο, στη ΔΕΘ, όπου θα προκηρυχθούν πολιτικά οι επόμενες εθνικές εκλογές, στο τέλος δηλαδή της τετραετίας.

Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται ότι ο πρωθυπουργός θα πάει οριστικά τις εθνικές κάλπες τον Οκτώβριο, με ένα μότο: «δίνοντας και υποσχόμενος τα πάντα». Με την προσδοκία να αλλάξει υπέρ του το κλίμα και το αποτέλεσμα. Δηλαδή, αν τα καταφέρει, να ξεπεράσει τη ΝΔ στην τελική ευθεία. Αλλιώς, να κόψει κάθε πιθανότητα αυτοδυναμίας από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και άρα σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς τη σύμπραξη άλλου κόμματος, που στην παρούσα φάση φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα.