Skip to main content

Ένας «φίλος» ήρθε απόψε από τα παλιά... στο μέγαρο της οδού Νίκης

Είναι ο ολίγον μυστηριώδης τύπος, που χρημάτισε για μεγάλο διάστημα από το 2015 και μετά μυστικοσύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη και του Ευ.Τσακαλώτου.

Τον θυμάστε τον Γκλεν Κιμ; Εκείνον τον ολίγον μυστηριώδη τύπο, που χρημάτισε για μεγάλο διάστημα από το 2015 και μετά μυστικοσύμβουλος τόσο του Γιάνη Βαρουφάκη όσο και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο υπουργείο Οικονομικών; Μετά από πολύ καιρό, πληροφορίες αναφέρουν ότι εμφανίστηκε και πάλι στο μέγαρο της οδού Νίκης. Μολονότι δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον λόγο της επίσκεψης του, επειδή σήμερα εργάζεται σε fund που ασχολείται και με ελληνικά «κόκκινα δάνεια» προς διαχείριση, υποθέτουμε ότι γι αυτόν τον λόγο έδωσε και πάλι το παρόν στα παλιά λημέρια του. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί απλώς να πέρασε για ένα «γεια». Μια και η συζήτηση στον Κιμ πάντως οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι κατάφερε κάτι μοναδικό: Ποτέ κανείς δεν έμαθε την ακριβή αμοιβή του από το ελληνικό δημόσιο.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική είδηση τραπεζικού ενδιαφέροντος που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες. Γιατί, όπως πληροφορείται η Voria.gr, αν και έχει προεξοφληθεί, δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η τοποθέτηση του Γιώργου Μιχελή στη θέση του προέδρου της Τράπεζας Αττικής μέχρι να ανακοινωθεί. Όχι επειδή υπάρχουν αντιρρήσεις, ως προς το πρόσωπο του, αφού τον θέλουν τόσο η κυβέρνηση όσο και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Η υποψηφιότητα του αργεί να ανακοινωθεί επειδή το ξανασκέπτεται ο ίδιος. Και η καθυστέρηση αυτή έχει να κάνει κυρίως με προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι θα πει το ναι.