Skip to main content

Ενίσχυση δραστηριότητας στις ΜΜΕ επιδιώκει η Alpha Bank Romania

Μετά τον όμιλο της Πειραιώς που συνήψε δάνειο 120 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ, για να τα διοχετεύσει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε 4 χώρες στα Βαλκάνια, και η Alpha Bank προτίθεται να αξιοποιήσει στην α
Στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων εισέρχεται ενεργότερα η Alpha Bank Romania, η οποία προτίθεται να αξιοποιήσει πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ που έλαβε για το σκοπό αυτό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Τα εν λόγω δάνεια θα παρασχεθούν κατά προτεραιότητα σε επενδύσεις που αφορούν στις υποδομές, την ενέργεια, την υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιομηχανία και την εκπαίδευση. Η μέγιστη αξία του κάθε ενός, μάλιστα, βάσει του προγράμματος, θα είναι στα 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ το υψηλότερο κόστος του χρηματοδοτούμενου project ορίστηκε το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

Η συνεργασία αυτή του ομίλου Alpha Bank με την ΕΤΕπ, πάντως, δεν είναι η μοναδική, αφού και στο παρελθόν τα δύο τραπεζικά ιδρύματα είχαν προβεί σε ανάλογες κινήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, συνολικά, μέχρι και σήμερα η Alpha Bank Romania έχει χρηματοδοτήσει με τη -στήριξη της ΕΤΕπ - περίπου 700 Ρουμάνους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι και ο όμιλος της Τράπεζα Πειραιώς έκανε γνωστό, χθες, ότι συμφώνησε με την ΕΤΕπ να λάβει δάνειο συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει, μέσω των θυγατρικών στα Βαλκάνια, την ανάπτυξη επιμέρους μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Αλβανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Εκτός από τις ΜΜΕ, όμως, στο «στόχαστρο» της ρουμανικής θυγατρικής του ομίλου της Alpha Bank έχει τεθεί κι ο τομέας της επιχειρηματικής τραπεζικής, στον οποίο δίδεται ιδιαίτερο βάρος, σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της. Αυτή τη στιγμή η τράπεζα διαθέτει σε όλη τη χώρα ένα ευρύ δίκτυο με 200 καταστήματα, εκ των οποίων τα 48 μέσα στη ρουμανική πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, η Alpha Bank Romania είναι πλέον το 5ο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της τοπικής αγοράς, έχοντας ενεργητικό πάνω από 4,2 δισ. ευρώ.