Skip to main content

Εννέα υποτροφίες για σπουδές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 έως και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Για ακόμη μία χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίνεται στην πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών φορέων MEDITERRANEAN COLLEGE, ΙΕΚ ΑΛΦΑ, και συμμετέχει στον θεσμό «Υποτροφίες στις Περιφέρειες» για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Ο θεσμός εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των εκπαιδευτικών φορέων, με γνώμονα την ικανοποίηση/κάλυψη της ανάγκης για σπουδές νέων με επιδόσεις στο Λύκειο, που δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους να σπουδάσουν ενισχύοντας το δικαίωμα πρόσβασης όλων των νέων στην εκπαίδευση.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 θα χορηγηθούν εννέα (9) υποτροφίες διδάκτρων με κοινωνικο-οικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επίδοση στο Λύκειο) σε οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών ενδιαφέρει τους δικαιούχους, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της προκήρυξης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα κριτήρια επιλογής, καθώς και η αίτηση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου: «Η ανάγκη παροχής ίσων ευκαιριών στις νέες και νέους και η επιβράβευση της προσπάθειας αποτελούν προτεραιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεχίζεται, έτσι, και φέτος ο θεσμός των  υποτροφιών, που λειτουργεί ως αρωγός στην προσπάθεια των νέων ώστε να μορφωθούν και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Στοχεύοντας ψηλά, συνεχίζουμε την προσπάθεια για περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες στη νέα γενιά».

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 έως και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 στις 15.00.