Skip to main content

Εννιά νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι μετά από πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) κάνει λόγο για 15 αγνοούμενους, ενώ το Sputnik, επικαλούμενο τον τηλεοπτικό σταθμό KTVU για 25.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη, η οποία χρησιμοποιούνταν και ως σπίτι, στην πόλη Όουκλαντ της Καλιφόρνια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) κάνει λόγο για 15 αγνοούμενους, ενώ το Sputnik, επικαλούμενο τον τηλεοπτικό σταθμό KTVU για 25.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όουκλαντ δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων στο πρακτορείο RIA Novosti, ενώ προηγούμενα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι την ώρα του δυστυχήματος ενδεχομένως να βρίσκονταν 50 άνθρωποι στην αποθήκη.

Σύμφωνα με το Sputnik, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 11:30 μ.μ. της Παρασκευής (τοπική ώρα) στη διάρκεια ενός σόου με ηλεκτρονική μουσική.

Το κτίριο βρίσκεται στη συνοικία Φρούτβεϊλ όπου υπάρχουν αποθήκες που χρησιμοποιούνται ως χώροι εργασίας και κατοικίας και δεν διέθετε αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, δήλωσε στην εφημερίδα East Bay Times η επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τερέζα Ντιλόουτς-Ριντ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο της Πυροσβεστικής, που αναρτήθηκε στο Twitter, μεγάλη φλόγα μαίνεται στην οροφή του κτηρίου.