Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χωρίς νερό για πάνω από 12 ώρες το κέντρο μετά το σπάσιμο αγωγού - Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

Μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης έχει μείνει χωρίς νερό, εν μέσω καύσωνα μάλιστα, μετά τη μεγάλη βλάβη που υπέστη αγωγός της ΕΥΑΘ στην οδό Ερμού το πρωί

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού ύδρευσης που έσπασε επί της Ερμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει με νερά η περιοχή, αλλά και να μείνουν χωρίς ρεύμα παρακείμενα καταστήματα.

Σύμφωνα με την Εταιρεία Ύδρευσης, η αποκατάσταση της βλάβης θα πραγματοποιηθεί στις 23:30. Το τμήμα που επηρεάζεται είναι αυτό μεταξύ Ερμού, Τσιμισκή, πλατείας Ναυαρίνου, λεωφόρου Νίκης, Μητροπόλεως, Εθνικής Αμύνης, καθώς και όλες οι παρακείμενες σε αυτές οδούς.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το πρωί του Σαββάτου -λίγο μετά τις 7:00- έσπασε αγωγός στην Ερμού 22 και έσκασε το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στη Voria.gr ότι πρώτα είδαν τα νερά και στη συνέχεια άκουσαν μία έκρηξη. Να σημειωθεί πως στο υπόγειο του ξενοδοχείου από όπου έσπασε ο αγωγός υπάρχει υποσταθμός του ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος πλέον έχει πλημμυρίσει.

Μετά τις 9:00 τα νερά στον δρόμο της οδού Ερμού υποχώρησαν, ενώ συνεργεία βρίσκονται ακόμη στο σημείο για την αποκατάσταση της βλάβης.