Skip to main content

ΕΕΘ: Στο ίδιο έργο θεατές στον σταθμό Βενιζέλου - Να υποστούν κυρώσεις όσοι ευθύνονται για καθυστερήσεις και κόστος

«Πρέπει οι αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα, δεν μπορεί οι μόνοι χαμένοι της υπόθεσης να είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες»

«Δυστυχώς συνεχίζουμε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, όσον αφορά τις επιπτώσεις των εργασιών κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι αποδεκτή «η συνέχιση της αυθαίρετης κατάστασης και των πισωγυρισμάτων όσον αφορά το κλείσιμο της οδού Βενιζέλου».

Το ΕΕΘ αναφέρει ότι «οι επαγγελματίες του κέντρου της οδού Βενιζέλου και γύρω από αυτήν έχουν δεχτεί τεράστιο πλήγμα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιχειρηματικής επιβίωσης και ενώ άλλοι είναι υπαίτιοι για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της βασικής γραμμής, αλλά και πιο συγκεκριμένα του Σταθμού Βενιζέλου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι μόνοι που έχουν δεχτεί τις άσχημες επιπτώσεις των καθυστερήσεων αυτών και έχουν καταβάλει το ανάλογο τίμημα».

Επιπλέον, το Επιμελητήριο τονίζει ότι «το μετρό Θεσσαλονίκης είναι ένα έργο που όσο απαραίτητο και αναπτυξιακό είναι για τη πόλη, άλλο τόσο και περισσότερο έχει ταλαιπωρήσει τους πολίτες και τους έχει "πληγώσει". Ο Σταθμός Βενιζέλου είναι αυτός που θα εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο όγκο επιβατών, θα αποτελεί σταθμό πρότυπο με την ανάδειξη των μοναδικών αρχαιολογικών ευρημάτων. Επομένως η λειτουργία του είναι αναμφίβολα είναι απαραίτητη».

Ωστόσο, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «δεν είναι αποδεκτή η συνέχιση αυτής της αυθαίρετης κατάστασης και των πισωγυρισμάτων, με τμήματα της οδού Βενιζέλου να κλείνουν και πάλι, με ότι αυτό σημαίνει σε ταλαιπωρία για τους πολίτες και άσχημες συνέπειες για την αγορά».

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τονίζει ότι έχει φτάσει η στιγμή οι «υπαίτιοι για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σταθμού, όπως και για την εκτίναξη του κόστους κατασκευής και των αρχαιολογικών ανασκαφών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υποστούν τις κυρώσεις που τους αναλογούν. Πρέπει οι αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα, δεν μπορεί οι μόνοι χαμένοι της υπόθεσης να είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες».

Φωτογραφία αρχείου