Skip to main content

Έπαιξε στα ίσα την ΑΕΚ ο Άρης στην OPAP Arena, λύγισε από ένα γκολ του Βίντα

Έχοντας σε φοβερή μέρα τον Κουέστα και κρατώντας τις γραμμές του, ο Άρης έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ που κατάφερε να πάρει τη νίκη

Αν και είχε την ευκαιρία να ανοίξει πρώτος το σκορ με μεγάλη ευκαιρία του Μορόν στο 44', ο Άρης που απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο στην έδρα της ΑΕΚ, ηττήθηκε από την Ένωση με 1-0, μετά από κεφαλιά του Βίντα στο 59' που νίκησε τον εξαιρετικό απόψε Κουέστα.

Ο αγώνας

Καλά διαβασμένος ο Άρης, στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού και -κυρίως- να μην υποκύψει στο ασφυκτικό pressing της ΑΕΚ.

Αντιπροσωπεία του Άρη τίμησε τη μνήμη του Μιχάλη Κατσούρη

Βέβαια, ένα λάθος το έκανε, από το οποίο προέκυψε κι η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο 19΄ με τον Τσούμπερ να βγαίνει μόνος μετά από λάθος γύρισμα, τον Κουέστα να αποκρούει και στη συνέχεια τον Πινέδα να χάνει τεράστια ευκαιρία καθώς τον πρόλαβε ο Μπράμπετς.

Οι πρωταθλητές απείλησαν ακόμα μία φορά στο α΄ ημίχρονο με «οβίδα» του Μάνταλου έξω από την περιοχή και τον Κουέστα να βρίσκει τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο δοκάρι.

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι Θεσσαλονικείς είχαν κι αυτοί τις δικές τους στιγμές, με τον Οντουμπάτζο να «διεμβολίζει» δύο φορές την αριστερή πλευρά της ΑΕΚ.

Στην πρώτη παράλληλη μπαλιά του δεν βρέθηκε κανείς να «σπρώξει» τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στη δεύτερη ο Μορόν βρέθηκε σε κλασική θέση για γκολ, αλλά πραγματοποίησε θλιβερό τελείωμα χάνοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 44΄.

Ακριβώς την ώρα που η Ένωση είχε αρχίσει να... αγχώνεται, το «Γόρδιο δεσμό» έλυσε ξανά ο Ντομαγκόι Βίντα! Ο βετεράνος Κροάτης άνοιξε το σκορ στο 59΄ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μάνταλου σημειώνοντας το 4ο εφετινό του γκολ και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Γκατσίνοβιτς και τον Τσούμπερ!

Ακολούθησε περίπου ένα δεκάλεπτο με διαδοχικές τελικές προσπάθειες της ΑΕΚ, η οποία πήρε απίστευτη ώθηση από τον κόσμο της μετά το γκολ. Όμως ο Κουέστα σε 1-2 περιπτώσεις ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και κράτησε τον Άρη μέσα στο ματς.

Πράγματι, από το 80΄ και μετά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να... εγείρουν απαιτήσεις και δημιούργησαν αρκετές φορές τις προϋποθέσεις για κάτι καλό, χωρίς όμως να προκύψει η κλασική ευκαιρία και -συνεπώς- το γκολ της ισοφάρισης.

Διαιτητής: Αλ Χακίμ (Σουηδία)
Κίτρινες: Βίντα - Νταρίντα

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ελίασον (65΄ Άμραμπατ), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (78΄ Ζίνι), Μάνταλος (65΄ Πιζάρο), Τσούμπερ (65΄ Πόνσε)

ΑΡΗΣ (Βαγγέλης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα (81΄ Μενέντες), Τζούρασεκ (63΄ Πάρδο), Παναγίδης (58΄λ.τρ. Κάρλσον), Σουλεϊμάνοφ (81΄ Ζαμόρα), Μορόν