Skip to main content

Επανεντάσσεται το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου στο πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων

Οι υπουργοί Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού -Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας υπογράφουν απόφαση που εκδόθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως

Απέδωσαν καρπούς οι συνεχείς πιέσεις και διεκδικήσεις της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Ωραιοκάστρου προς τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, με στόχο την επανένταξη του σχολείο στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα».

Οι υπουργοί Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού -Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας υπογράφουν απόφαση που εκδόθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με την οποία το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου από αυτή τη σχολική χρονιά περιλαμβάνεται ξανά στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής σχολικών γευμάτων.

«Τον Φεβρουάριο του 2021 και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση ενημερωθήκαμε ότι το σχολείο απεντάχθηκε από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, με συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση των γονέων. Κινητοποιηθήκαμε αμέσως και συνεργαστήκαμε με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου και την Ένωση Γονέων για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Ασκήσαμε πιέσεις προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και προς την υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ, ενώ το θέμα έθεσε απευθείας και στους αρμόδιους υπουργούς ο δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης. Οι προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς και από φέτος το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου είναι ξανά στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής σχολικών γευμάτων», αναφέρει η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ευαγγελία Δρόσου.

Η κ. Δρόσου ευχαριστεί τέλος το Σύλλογο Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Ωραιοκάστρου, για την αγαστή συνεργασία που επέφερε θετικό αποτέλεσμα.