Skip to main content

Επιμένει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η Λαγκάρντ

Για να δεσμευτούμε στο ελληνικό πρόγραμμα, εκτός από μεταρρυθμίσεις, χρειαζόμαστε και βιώσιμο χρέος, επανέλαβε η εικεφαλής του ΔΝΤ.

Την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους υπογράμμισε εκ νέου, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως ανέφερε, η βιωσιμότητα του χρέους προϋποθέτει μία αναδιάρθρωση, η οποία μπορεί να συντελεστεί μέσω διάφορων μορφών, όπως η επιμήκυνση των αποπληρωμών και τα χαμηλά επιτόκια.

«Για να δεσμευθούμε δίπλα στην Ελλάδα» -πράγμα που μου έχει ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός- εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να είναι βιώσιμο το χρέος της χώρας. Τούτο απαιτεί μια αναδιάρθρωση, που θα μπορούσε να γίνει με διάφορες ενέργειες όπως, με σημαντική επιμήκυνση των αποπληρωμών, ή με πολύ χαμηλά τα ανώτατα όρια των επιτοκίων», τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Le Parisien».

Μάλιστα, η κ. Λαγκάρντ έκανε ειδική μνεία στην προσπάθεια που καταβάλλει, προκειμένου να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να αποδεχθούν την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.