Skip to main content

Επιπλέον 250 εκατ. δολ. στην Αϊτή από την Παγκόσμια Τράπεζα

Η Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύτηκε σήμερα να καταβάλλει 250 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για βοήθεια στην Αϊτή και ανακοίνωσε την ακύρωση του χρέους της χώρας από την πλευρά της, το οποίο ανέρχεται σε 39
Η Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύτηκε σήμερα να καταβάλλει 250 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για βοήθεια στην Αϊτή και ανακοίνωσε την ακύρωση του χρέους της χώρας από την πλευρά της, το οποίο ανέρχεται σε 39 εκατομμύρια δολάρια.

Σε ανακοίνωση της, η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τη χώρα της αμερικανικής ηπείρου ανέρχεται στα 479 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

«Η εμπειρία της Τράπεζας στην Ινδονησία μετά από το τσουνάμι θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε το Ταμείο Ανασυγκρότησης της Αϊτής, εξ ονόματος του λαού της Αϊτής και των χωρών- δωρητών. Οι έλεγχοι και οι διαδικασίες μας διασφαλίζουν ότι τα κεφάλαια μπορούν να βρεθούν», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

Οι ΗΠΑ θα διαθέσουν 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση της Αϊτής σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης των χωρών- δωρητών του ΟΗΕ.

«Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να καταβάλλουν 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μακροπρόθεσμη ανοικοδόμηση της Αϊτής. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για το σχέδιο της κυβέρνησης της Αϊτής για την ενίσχυση της γεωργίας, της ενέργειας, της υγείας, της ασφάλειας και της διακυβέρνησης», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον.

Η υπουργός των ΗΠΑ κάλεσε ακόμη τους δωρητές και την κυβέρνηση του Πορτ-ο-Πρενς «να μην επιστρέψουν στις στρατηγικές που έχουν αποδειχτεί ανίκανες» να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της πιο φτωχής χώρας της αμερικανικής ηπείρου.

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει υποσχεθεί να διαθέσει 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των «βασικών και επειγουσών αναγκών» της χώρας η οποία επλήγη από το σεισμό τις 12ης Ιανουαρίου.