Skip to main content

Επίσημα στον Άρη ο Νταβίντ Κάρσλον - «Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση για να βοηθήσω αμέσως»

Ο 29χρονος Σουηδός μεσοεπιθετικός εντάσσεται στους κιτρινόμαυρους με δανεισμό από την ιαπωνική Ουράβα Ραντς, ενώ υπάρχει συμφωνία απόκτησης για τα επόμενα δύο έτη

Την απόκτηση του Νταβίντ Κάρσλον γνωστοποίησε επίσημα σήμερα η ΠΑΕ Άρης.

Ο 29χρονος Σουηδός μεσοεπιθετικός εντάσσεται, αρχικά, στους κιτρινόμαυρους με δανεισμό από την ιαπωνική Ουράβα Ραντς, ενώ υπάρχει συμφωνία απόκτησης για τα επόμενα δύο έτη.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται από τους κιτρινόμαυρους: «Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει την απόκτηση του Jens David Joacim Moberg Karlsson, όπως είναι το πλήρες όνομά του, με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο.

Ο Karlsson γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1994 στο Mariestad της Σουηδίας και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την τοπική ομάδα (IFK Mariestad). Από νεαρή ηλικία είχε τραβήξει τα βλέμματα πολλών μεγάλων ομάδων της χώρας του, με τον Karlsson να υπογραφεί τελικά στην Göteborg, με τη φανέλα της οποίας έκανε ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας πετυχαίνοντας και τα πρώτα του τέρματα.

Το καλοκαίρι του 2013 η αγγλική Sunderland τον αγόρασε και έξι μήνες αργότερα τον παραχώρησε ως δανεικό στη Σκωτία και την Kilmarnock. Η παρουσία του Karlsson στη Μεγάλη Βρετανία ήταν σύντομη, καθώς τον Αύγουστο του 2014 επέστρεψε στη Σκανδιναβία για λογαριασμό της Nordsjaelland. Μετά από δύο "γεμάτες" σεζόν (48 συμμετοχές, 5 γκολ, 5 ασίστ) στο πρωτάθλημα Δανίας, ο Karlsson επαναπατρίστηκε για να αγωνιστεί στη Norrköping. Στη δεύτερη θητεία του στο σουηδικό πρωτάθλημα σημείωσε 74 συμμετοχές, 18 γκολ και 12 ασίστ σε δυόμισι χρόνια, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Norrköping.

Για τον λόγο αυτό η Sparta Prague αποφάσισε να τον αγοράσει τον Ιανουάριο του 2019. Στην Τσεχία πέρασε την καλύτερη τριετία της καριέρας του. Συγκεκριμένα, πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Κυπέλλου (2019-20), κατέγραψε 96 συμμετοχές (26 γκολ, 22 ασίστ), σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το καλοκαίρι του 2022 ο διεθνής Σουηδός αποφάσισε να δοκιμάσει μια νέα εμπειρία υπογράφοντας με την ιαπωνική Urawa Red Diamonds. Στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» ο Karlsson πανηγύρισε την κατάκτηση του ασιατικού Champions League (2021-22) και αγωνίστηκε 46 φορές (13 γκολ, 6 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο 29χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί και έχει σκοράρει με όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Σουηδίας από την U17 μέχρι και την εθνική Ανδρών.

Ο David Moberg Karlsson επιστρέφει στην Ευρώπη και από σήμερα ανήκει -και επίσημα- στην οικογένεια του Άρη!».

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του συμβολαίου του με τους «κιτρινόμαυρους», ο Κάρσλον εκφράστηκε, μέσω της επίσημης σελίδας της ΠΑΕ στο διαδίκτυο, αναφέροντας: «Πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Ευρώπη για να συνεχίσω την καριέρα μου. Ο Άρης είναι η νέα πρόκληση για εμένα και αυτό που περιμένω τώρα είναι να δουλέψω με τον προπονητή μου και τους νέους μου συμπαίκτες.

Γνωρίζω πολλά πράγματα για την καινούργια μου ομάδα. Ο Άρης είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη νέα σεζόν θέλω να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Όλοι μου έχουν πει τα καλύτερα λόγια για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί μας και περιμένω με ανυπομονησία να τη ζήσω. Φυσικά θέλω να διακριθούμε και στην Ευρώπη. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στο Europa Conference League και να μπούμε στο ομίλους. Θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό.

Είμαι έτοιμος να παίξω. Στην Ιαπωνία το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη, οπότε είμαι σε πολύ καλή κατάσταση για να βοηθήσω αμέσως τον Άρη. Λίγες μέρες μόνο θα χρειαστώ για να μπω στο κλίμα της νέας μου ομάδας, αλλά δεν θα έχω κανένα πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι. Πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις μας».