Skip to main content

Δρακόντεια μέτρα γύρω από την Εβραϊκή Συναγωγή εν αναμονή Νετανιάχου

Όλοι οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας, ενώ διεξάγονται έλεγχοι σε όλους τους επισκέπτες - Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου

Κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα αναμένεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη Συναγωγή Μοναστηριωτών στη Θεσσαλονίκη.

Η Συναγωγή βρίσκεται επί της οδού Συγγρού. Όλοι οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας, ενώ διεξάγονται έλεγχοι σε όλους τους επισκέπτες.

Η προσέλευση του κόσμου είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Το «παρών» δίνει και ο πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, ο τελευταίος επιζών του Άουσβιτς, Χάινς Κούνιο, καθώς και αρκετά μέλη της εβραϊκής κοινότητας της πόλης.

Στη Συναγωγή βρίσκονται και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, καθώς και η υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νετανιάχου βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής (δείτε εδώ).