Skip to main content

Επιθεώρηση από τον δήμο Νεάπολης Συκεών για τα αδέσποτα στο Σέιχ Σου

Σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία και τους εθελοντές η αρμόδια αντιδημαρχία σιτίζει, περιθάλπει, στειρώνει και εμβολιάζει όλα τα αδέσποτα ζώα της περιοχής ευθύνης της

Επιθεώρηση στο δάσος του Σέιχ Σου, στο άλσος του Δελασάλ αλλά και στις περιοχές μέσα στον αστικό ιστό (πχ Στρεμπενιώτη) πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Δόμησης, Φροντίδας Αδέσποτων και Αστυνόμευσης Ιωάννης Ζαρίφης μαζί με τον συμβεβλημένο κτηνίατρο του προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων ζώων που βρίσκεται σε εξέλιξη στον δήμο Νεάπολης-Συκεών με στόχο την εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Η δημοτική αρχή έχει αναλάβει να βρίσκεται δίπλα στα αδέσποτα ζώα και να καλύπτει τις ανάγκες τους φροντίζοντας για την αρμονική συνύπαρξή τους με τους πολίτες. Σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία και τους εθελοντές η αρμόδια αντιδημαρχία σιτίζει, περιθάλπει, στειρώνει και εμβολιάζει όλα τα αδέσποτα ζώα της περιοχής ευθύνης της.

Image

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών δεν υπάρχουν αστείρωτοι σκύλοι ενώ κάθε χρόνο στειρώνονται περίπου 1.000 γάτες, αριθμός ρεκόρ για τα πανελλαδικά δεδομένα.

Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος η προσπάθεια συνεχίζεται με συνέπεια και αμείωτους ρυθμούς έτσι ώστε τα κονδύλια που διατίθενται για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο για την περίθαλψή τους αλλά και για την τήρηση των κανόνων δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής.
Όσοι επιθυμούν να θέσουν ζητήματα σχετικά με τα αδέσποτα μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια αντιδημαρχία στο Γραφείο Αδεσπότων 2313 329 563.

Επίσης υπενθυμίζεται στους φιλόζωους του δήμου ότι συνεχίζει να «τρέχει» το επιτυχημένο πρόγραμμα του δήμου NO KAKA με τα ανακυκλώσιμα χάρτινα φτυαράκια περισυλλογής ακαθαρσιών το οποίο ενισχύεται με επιπλέον σταντ σε όλο το δήμο.