Skip to main content

Επίτιμος δημότης Θερμαϊκού ο Προκόπης Παυλόπουλος (φωτο+video)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στη Νέα Μηχανιώνα, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης.

της Βάσιας Μπάρμπα

Με κάθε επισημότητα έγινε δεκτός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη.

Ο κ. Παυλόπουλος έγινε δεκτός στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του δήμου Θερμαϊκού.

Ο δήμαρχος του προσέφερε το «Κλειδί της Πόλης», μία εικόνα της Παναγίας και μία ρέπλικα αρχαίου νομίσματος που ανακαλύφθηκε στην περιοχή.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, σημειώνοντας πως «είναι χρέος μας να θυμόμαστε τις γενοκτονίες, όχι με τάση εκδίκησης, η εκδίκηση είναι ένα αίσθημα άγνωστο σε εμάς».

«Εμείς τείνουμε χείρα φιλίας προς την Τουρκία και αν θυμίζουμε αυτές τις γενοκτονίες, είναι γιατί οι πιθανότητες επανάληψης στο μέλλον, δεν έχουν δυστυχώς εξαλειφθεί. Μέσα από την ιστορική μνήμη κάνουμε το χρέος μας ως Έλληνες και ως φίλοι προς τη γείτονα Τουρκία», είπε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ιδρυτή της Νέας Μηχανιώνας Μαργαρίτη Ευαγγελίδη, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του η δημοτική αρχή σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής.

O κ. Παυλόπουλος συνοδευόταν από την εγγονή του, η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων:

 

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς  Ιουστίνος, ο διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αλκηβιάδης Στεφανής και άλλοι εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάνεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τη δοξολογία για τα εννιάμερα της Παναγίας.