Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
x

ΕΡΧΕΤΑΙ «ΜΠΑΡΑΖ» ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα περιλαμβάνεται σε διάταξη του πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Στο σφυρί αναμένεται να βγουν μέσα στο 2018 ακίνητα φορολογουμένων ακόμα και για χρέη προς την εφορία.

Ουσιαστικά δε θα γίνονται πια μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τις οφειλές προς τις τράπεζες αλλά και για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος.

Η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα περιλαμβάνεται σε διάταξη του πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή από την ερχόμενη εβδομάδα.  Στόχος είναι το Φεβρουάριο ή το αργότερο έως τον Μάρτιο να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή θα πραγματοποιούνται στην εμπορική αξία των ακινήτων.

Εντολή των δανειστών είναι να διπλασιαστεί ο αριθμός των ηλεκτρονικών κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών που δεν ρυθμίζουν τα χρέη τους για να περιοριστούν τα συνολικά χρέη των περίπου 100 δισ. ευρώ.

Οι φυσικοί πλειστηριασμοί στα Ειρηνιδικεία θα συνεχιστούν και το 2018 έως ότου τεθεί σε πλήρη ισχύ η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Το crash test αναμένεται την επόμενη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, όπου και θα γίνουν οι πρώτοι για το 2018 πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ