Skip to main content

Έρευνα του δικηγορικού συλλόγου Κροατίας για τη χυδαία ανάρτηση του συνηγόρου χούλιγκαν της Ντιναμό

Την ανάρτηση του δικηγόρου που έχει εκπροσωπήσει μέλη των «Bad Blue Boys», που αποκάλεσε «αποβράσματα» τους οπαδούς της ΑΕΚ σχολίασε ο Κροατικός Δικηγορικός Σύλλογος

Σάλο προκάλεσε η ανάρτηση του Ντάβοριν Κάρατζιτς στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων έγραψε πως «οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν. Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστεροί και αναρχικοί, που πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια».

Μάλιστα, ο δικηγόρος που έχει εκπροσωπήσει μέλη των «Bad Blue Boys» σε αρκετές δίκες και είναι δηλωμένος οπαδός της Ντινάμο Ζάγκρεμπ υποστήριξε πως γεγονότα συνέβησαν τελείως διαφορετικά και σε καμία περίπτωση δεν διαδραματίστηκαν, όπως τα περιγράφουν τα μέσα ενημέρωσης.

Η μεγαλύτερη κροατική ιστοσελίδα (INDEX) επικοινώνησε με τον Κροατικό Δικηγορικό Σύλλογο για το αν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον του Κάρατζιτς και ενημέρωσε πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να παρθούν οι ορθότερες αποφάσεις.

«Σχετικά με την ερώτησή σας για τις αναρτήσεις του Ντάβοριν Κάρατζιτς, δικηγόρου στο Ζάγκρεμπ, ο οποίος στο προφίλ του στο Facebook αναφέρθηκε στη σύγκρουση μεταξύ οπαδών των συλλόγων της Ντιναμό και της ΑΕΚ, σας ενημερώνουμε ότι η Πειθαρχική Εισαγγελία του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου έχει σχηματίσει επίσημα πειθαρχική έρευνα, βάσει των διατάξεων του Καταστατικού του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου. Θα διεξαχθούν έρευνες κατά του διορισμένου δικηγόρου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν λόγοι για τη λήψη απόφασης για κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας.

Οι πειθαρχικές διαδικασίες ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου ορίζονται από τις διατάξεις του νόμου για τον δικηγορικό σύλλογο και το καταστατικό του δικηγορικού συλλόγου της Κροατίας και στις πειθαρχικές διαδικασίες, βάσει των διατάξεων του άρθρου 76 του νόμου για τον δικηγορικό σύλλογο. Εφαρμόζονται, παράλληλα, οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του Νόμου για την Ποινική Δικονομία», ήταν η απάντηση του δικηγορικού συλλόγου Κροατίας.

Πηγή: sport-fm.gr