Skip to main content

Έργα ηλεκτροφωτισμού σε Αλ. Παπαναστασίου και Πλατεία Χαριλάου

Στόχος του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση μέσω της εγκατάστασης νέων ιστών με φωτιστικά Led μεγάλης απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης.

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ηλεκτροφωτισμός της οδού Αλ. Παπαναστασίου και της πλατείας Σταμάτη Καραμανλή (πλατεία Χαριλάου) και βελτίωση μικροκλιματικών συνθηκών στην πλατεία Σταμάτη Καραμανλή» προχώρησαν σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, στόχος του έργου, πέρα από τον ποιοτικό και αισθητικό εκσυγχρονισμό του φωτισμού, είναι η ενεργειακή αναβάθμισή του, με την εγκατάσταση νέων ιστών με φωτιστικά Led μεγάλης απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης καθώς και η αισθητική και κλιματική βελτίωση της πλατείας Χαριλάου.

Με το έργο, το οποίο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2015-2016 και περιλαμβάνεται στον πενταετή στρατηγικό ενεργειακό σχεδιασμό εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού, 2015-2019, προγραμματίζεται η τοποθέτηση:

⦁ 98 νέων  μεταλλικών ιστών οδικού φωτισμού με 158 νέα φωτιστικά Led στην οδό Αλ. Παπαναστασίου
⦁ 17 πεντάμετρων ιστών με ισάριθμα φωτιστικά Led κορυφής στην πλατεία Σταμάτη Καραμανλή

Παράλληλα, η παρέμβαση στην πλατεία περιλαμβάνει την υλοποίηση ειδικής φυτοτεχνικής μελέτης που αποσκοπεί στη βελτίωση των μικροκλιματικών συνθηκών ενός αστικού χώρου, ο  οποίος βρίσκεται χωροθετημένος σε περιβάλλον πυκνής δόμησης, ενώ τον αναδεικνύει σε ένα πρότυπο πάρκο και τον αποδίδει αναβαθμισμένο στους δημότες.

Η συνολική δαπάνη που προκύπτει από τη σύμβαση ανέρχεται στα 457.509,68€, κατόπιν προσφοράς έκπτωσης με ποσοστό 59,66%. Το έργο προβλέπεται να  ολοκληρωθεί εντός 300 ημερών.