Skip to main content

Ερντογάν: Μπορούμε να πλήξουμε στόχους εκτός συνόρων χωρίς έγκριση

Η Τουρκία «στοχεύει να καταστεί μια από τις κορυφαίες δημοκρατίες και οικονομίες του κόσμου», σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο.

Η Τουρκία έχει την ικανότητα να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις κατά ομάδων που θεωρεί ότι είναι τρομοκρατικές χωρίς την όποια «έγκριση» από ξένες χώρες, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτές τις μέρες η Τουρκία βρίσκει τρομοκρατικές οργανώσεις εκτός των συνόρων της και εισέρχεται στα άντρα τους. Προσπαθούν να ξεφύγουν όμως τους καταδιώκουμε», δήλωσε χθες από την Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

«Διέφυγαν στην Αφρίν και στην Σινζάρ. Έχουμε πει στη Βαγδάτη πως ή θα του χειριστούν αυτοί ή θα το κάνουμε εμείς. Δεν σκεφτόμαστε να περιμένουμε για την έγκριση οποιουδήποτε για αυτές τις ενέργειες», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος την προηγούμενη ημέρα επισκέφθηκε στρατιώτες σε φυλάκιο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου δήλωσε πως οι στρατιώτες «προετοιμάζονται να επιτύχουν νέους στόχους. Μπορεί να ακούσετε για νέους στόχους σύντομα», είπε, τονίζοντας πως η Τουρκία «στοχεύει να καταστεί μια από τις κορυφαίες δημοκρατίες και οικονομίες του κόσμου».