Skip to main content

Εσωκομματική αμφισβήτηση στον Θαπατέρο

Εξ οικείων δέχθηκε τα βέλη ο Ισπανός πρωθυπουργός, καθώς στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα του, το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), απέτυχε να εκλέξει τον εκλεκτό του υποψήφιο
Εξ οικείων δέχθηκε τα βέλη ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουΐς Ροδρίγεθ Θαπατέρο, καθώς στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα του, το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), απέτυχε να εκλέξει τον εκλεκτό του υποψήφιο για τις τοπικές εκλογές του επομένου χρόνου.

Ο Θαπατέρο είχε ευνοήσει τη δημοφιλή υπουργό Υγείας Τρινιδάδ Χιμένεθ ως σημαιοφόρο του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2011, όμως η τοπική οργάνωση της Μαδρίτης εξέλεξε με 51,7% τον επικεφαλής του κόμματος στην πρωτεύουσα Τομάς Γκόμεθ. Η Χιμένεθ συγκέντρωσε το 48%.

Εμπιστευόμενος τα ποσοστά δημοφιλίας, ο Θαπατέρο είχε πιστέψει πως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή για τη νίκη στην περιοχή της Μαδρίτης, η οποία την τελευταία 15ετία περιέρχεται στον έλεγχο των Συντηρητικών. Ο Γκόμεθ είχε αρνηθεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την εκλογή του από το κόμμα.
 
Σύμφωνα με νεώτερη δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ελ Παΐς, η δημοτικότητα του PSOE έχει κατακρημνιστεί στο 28,5%, ενώ το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) θα συγκέντρωνε το 43% εάν οι εκλογές γίνονταν τώρα.