Skip to main content

ΕΣΘ: Παρά την έξοδο από το Μνημόνιο, καμία αλλαγή στο εμπόριο

Στην πράξη δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα για το ελληνικό εμπόριο και την πραγματική οικονομία, επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Στη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης με τον πρωθυπουργό συμμετείχε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Στη συνάντηση ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα λόγω της εξόδου από τα μνημόνια, στην πράξη δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα για το ελληνικό εμπόριο και την πραγματική οικονομία.

Καταθέτοντας το υπόμνημα με τα προβλήματα και τις θέσεις του Φορέα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επεσήμανε κατά προτεραιότητα τα σημαντικότερα προβλήματα που χρήζουν άμεσης και οριστικής επίλυσης, ως εξής:

➢ Η υψηλή φορολογία η οποία αδειάζει τις τσέπες του Έλληνα πολίτη και καταναλωτή, με αποτέλεσμα να μην αφήνει περίσσευμα ώστε να μπορέσει λειτουργήσει η αγορά.

➢ Ο ακατάσχετος επιχειρησιακός λογαριασμός, για τον οποίο συζητάμε εδώ και δύο χρόνια.

➢ Τα κόκκινα δάνεια που αποτελούν μια βραδυφλεγή βόμβα.

➢ Το παγκόσμιο φαινόμενο του να επιχειρεί η αγορά επί οχτώ ολόκληρα χρόνια με «κλειστές» τράπεζες (έλλειψη ρευστότητας).

➢ Τα προβλήματα που διαιωνίζονται, όπως το παρεμπόριο που απορροφά ένα μεγάλο κομμάτι του τζίρου της αγοράς.

➢ Το πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, το οποίο ζητούμε να καταργηθεί άμεσα, καθώς μόνο ζημιές προκάλεσε και δεν γνωρίζουμε ποιον εξυπηρετεί η Κυβέρνηση με αυτή την απόφαση.

«Ευχή μας είναι οι αλλαγές στη χώρα, μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια, να φανούν στην πραγματικότητα και όσο το δυνατόν συντομότερα», τόνισε ο κ. Φιλιππίδης.