Skip to main content

Ετοιμάζουν τέταρτο μνημόνιο με τα «ρέστα» από το τρίτο

Με τα «ρέστα» του τρίτου μνημονίου ετοιμάζεται ήδη το τέταρτο μνημόνιο. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες που έρχονται εν γνώσει της Voria.gr.

Με τα «ρέστα» του τρίτου μνημονίου ετοιμάζεται ήδη το τέταρτο μνημόνιο. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες που έρχονται εν γνώσει της Voria.gr, τις τελευταίες ώρες. Πόσα είναι αυτά τα «ρέστα»;Υπολογίζονται σε πάνω από 40 δισ ευρώ τα λεφτά που δεν έχουν ακόμα διατεθεί από τον ESM, που κρατάει την "δεξαμενή" και τα οποία «μεταφέρονται» ή καλύτερα ετοιμάζονται να «μεταφερθούν» στο νέο πρόγραμμα (σσ αν χρειαστεί, κάτι που θεωρείται σίγουρο).

Γιατί είναι πολύ πιθανό το παραπάνω σενάριο; Γιατί θα υλοποιηθεί χωρίς να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη, οι δανειστές. Συν τοις άλλοις θα διατηρήσουν ακέραιο το δικαίωμα να ζητήσουν επιπλέον μέτρα από την – όποια – ελληνική κυβέρνηση στο μέλλον, κρίνουν!

Οι έχοντες καλή και βαθιά γνώση του παρασκηνίου επιμένουν ότι όσο η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης καθυστερεί, τόσο το σενάριο αυτό έρχεται ακόμα πιο κοντά...
Πάντως, το γεγονός ότι στο τελευταίο Eurogroup στις Βρυξέλλες, που έγινε αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα έδωσαν το «παρών» και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ (βασικά, ο Πoλ Τόμσεν) κρίνεται ως ενθαρρυντικό.

Γιατί ήταν πολύ κρίσιμη η παρουσία τους; Διότι, επιβεβαίωσε εμπράκτως ότι "κάτι" θα γίνει επιτέλους. Αλλιώς, δεν υπήρχε λόγος να ταξιδέψουν από την Ουάσιγκτον, χωρίς λόγο. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι όλα τα νέα είναι ευχάριστα.

Για παράδειγμα: Θυμάστε το δάνειο των 3 δισ ευρώ, που θα ζητούσε η Ελλάδα από την World Bank και για το οποίο σας γράφαμε πριν διαρρεύσει; Τελικώς, διέρρευσε και «κάηκε».

Ο ESΜ ουσιαστικά «άναψε κόκκινο», ζητώντας διευκρινιστικά στοιχεία για την περίπτωση.