Skip to main content

Ετοιμάζεται κι ομολογιακή έκδοση σε γιεν!

Μετά τη δολαριακή έκδοση, ο Οργανισμός Διαχείρησης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έλαβε εντολή να προετοιμασθεί και για την έκδοση ενός ομολόγου σε ...γιεν.
Μετά τη δολαριακή έκδοση, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έλαβε εντολή να προετοιμασθεί και για την έκδοση ενός ομολόγου σε ...γιεν. Η πληροφορία έφτασε στη Voria.gr από αρμόδια πηγή του οικονομικού επιτελείου, η οποία θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, για ευνόητους λόγους.

Το γεγονός ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου επέλεξε να τερματίσει το υπερατλαντικό του ταξίδι στο Τόκιο, τελικώς, δεν είναι είναι τόσο τυχαίο. Ο ΟΔΔΗΧ ήδη ξεκίνησε τη σχετική προεργασία, η οποία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου. Οπότε, στις αρχές Μαΐου, το ελληνικό δημόσιο θα μπορεί να προχωρήσει και σε δεύτερη έκδοση, πέραν της δολαριακής, για να καλύψει τις μεγάλες λήξεις εκείνου του μήνα. Το γεγονός δε ότι στη Σαγκάη θα βρεθεί και ο πρωθυπουργός, περίπου κατά το ίδιο ταξίδι, ενισχύει ακόμα περισσότερο τη συγκεκριμένη εκδοχή, η οποία όσο θα περνάει ο καιρός θα κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους στην στρατηγική που σκοπεύει να εφαρμόσει από εδώ και στο εξής το ελληνικό δημόσιο, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως αυξημμένες αυτόν τον καιρό.