Skip to main content

Ευρωσύμβουλοι: Στρατηγικές συνεργασίες στο εξωτερικό

Συνεργασία με τις γερμανικές εταιρίες Akros Consulting και Consulting Droege συνήψε η Ευρωσύμβουλοι για την περαιτέρω ανάπτυξή της σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Συνεργασία με τις γερμανικές εταιρίες Αkros Consulting, εξειδικευμένη σε θέματα κεφαλαιαγορών για την αποκλειστική συνεργασία στη ΝΑ Ευρώπη και στις χώρες του Κόλπου, και την Consulting Droege, για την παροχή υπηρεσιών αναδιοργάνωσης μείωσης κόστους και στρατηγικής ανάπτυξης σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και Τουρκία, συνήψε η εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Ευρωσύμβουλοι.

Αυτά γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρίας Ευρωσυμβούλων κ. Πάρης Κοκορότσικος, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, που ενέκρινε την πρόταση του δ.σ. για τη διανομή μερίσματος 0,054 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2009.

Ο κ. Κοκορότσικος επεσήμανε ότι στο εξωτερικό θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, όπως την Τουρκία, τη Σερβία, την Κροατία και τις χώρες του Κόλπου, όπου υπάρχουν σε εξέλιξη πολλοί διαγωνισμοί, αλλά και σημαντικά επιχειρηματικά ενδιαφέροντα. Στην Ελλάδα, η Ευρωσύμβουλοι, σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας με μεγάλο τραπεζικό όμιλο για την παροχή υπηρεσιών one shop stop για τους ιδιώτες πελάτες του σε επενδυτικά θέματα, προχωρεί στην παροχή κάθετων υπηρεσιών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Επιπλέον αναπτύσσει νέες υπηρεσίες που στοχεύουν στην εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημοσίου τομέα. Συνεργασία συνήψε και με την Ηypo Vereinsbank για θέματα ενέργειας.

Επιπλέον εκλέχθηκε νέο ΔΣ της εταιρίας με μοναδική αλλαγή την αντικατάσταση του αντιπροέδρου και μέλους κ. Καρόλου Κιοσέογλου, από τον κ. Λαυρέντιο Αλβέρτη, δικηγόρο, νομικό σύμβουλο της DEMCO Holding.

Επίσης, αποφασίσθηκε η έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν.2190/1920, που θα πραγματοποιηθεί σε χρονικό διάστημα 24 μηνών, με έναρξη περιόδου αγορών την 1.6.2010 και πέρας της περιόδου αγορών την 31.5.2012. Ο ανώτατος αριθμός ιδίων μετοχών που θα αποκτηθούν ανέρχεται σε 730.000 μετοχές, με κατώτατη τιμή κτήσης τα 1 ευρώ ανά μετοχή και ανώτατη τιμή τα 5 ευρώ.