Skip to main content

ΕΒΕΘ: Χαιρετίζει την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση του ΟΛΘ

Προσδοκία του ΕΒΕΘ και του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης που εκπροσωπεί, είναι να ακολουθήσουν άμεσα κι άλλες δυναμικές κινήσεις.

Το ΕΒΕΘ χαιρετίζει με έκδηλη ικανοποίηση την ουσιαστική ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ, που σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία πιστοποιείται η στρατηγική σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

"Με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας για την πραγματοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων και την αύξηση της διακίνησης φορτίων, το λιμάνι μπορεί να παίξει ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας, της απασχόλησης", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το ΕΒΕΘ έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι το Αεροδρόμιο, το Λιμάνι, η Διεθνής Έκθεση, το Μετρό και η Ζώνη Καινοτομίας συνιστούν τους πυλώνες για ένα καλύτερο μέλλον στην περιοχή. Με αυτό το δεδομένο παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και είναι έτοιμο να συμβάλει στην καλύτερη προοπτική και λειτουργία των θεσμών αυτών, προσφέροντας την έμπρακτη στήριξή του αλλά και επισημαίνοντας τυχόν λάθη και παραλείψεις.

Όπως αναφέρει το επιμελητήριο, τις τελευταίες δεκαετίες η Θεσσαλονίκη έχει χάσει ευκαιρίες και δυνατότητες, κυρίως λόγω της ολιγωρίας της Πολιτείας. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, πλέον, ασφυκτικά και το κλίμα έχει επιβαρυνθεί λόγω της πολυετούς ύφεσης. Για τους λόγους αυτούς το ΕΒΕΘ προσβλέπει στην ταχεία ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ. Έτσι μετά και από τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αεροδρόμιο, προσδοκία του ΕΒΕΘ και του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης που εκπροσωπεί, είναι να ακολουθήσουν άμεσα κι άλλες δυναμικές κινήσεις στην ίδια αναπτυξιακή κατεύθυνση.