Skip to main content

Έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι

Πενταμελής αντιπροσωπεία τους συναντάται αυτήν την ώρα με στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου, προκειμένου να αναφέρουν τα αιτήματά τους

Στο πρωθυπουργικό γραφείο απευθύνονται οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι για το θέμα των απολύσεων δύο συναδέλφων τους, μετά την επίσκεψη Σπίρτζη στα εργοτάξια των σταθμών Αγίας Σοφίας και Συντριβανίου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ πενταμελής αντιπροσωπεία τους συναντάται αυτήν την ώρα με στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου, προκειμένου να αναφέρουν τα αιτήματά τους που είναι αρχικά να δοθούν εξηγήσεις για τις απολύσεις και εν συνεχεία να γίνει ανάκληση.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το καθεστώς εργασίας τους τονίζοντας πως αρμόδια για την αξιολόγηση αυτών και του έργου τους είναι μόνο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία των αρχαιολόγων πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με εκπροσώπους της Εφορείας, οι οποίοι απάντησαν πως δεν συμφωνούν με τις απολύσεις.

Οι περίπου 50 συμβασιούχοι αρχαιολόγοι πραγματοποιούν συνεχόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι να δοθεί λύση στο ζήτημα και εν αναμονή νέας πιθανής επίσκεψης του υπουργού υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη στα εργοτάξια του μετρό, καθότι ο ίδιος θα βρεθεί αύριο στην Θεσσαλονίκη.