Skip to main content

Φίλης για επεισόδιο με Σακελλαροπούλου: Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών

Για αποστομωτικές απαντήσεις που έλαβε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσαν το φραστικό επεισόδιο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τάχθηκε ο Νίκος Φίλης, αποδίδοντας το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο -μεταξύ άλλων- στον φράχτη του Έβρου και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ν. Φίλης υποστήριξε ότι όταν η ΕΕ επιμένει στην πολιτική της «Ευρώπης-Φρούριο», συνεχώς θα προκαλούνται νέες τραγωδίες και σημείωσε πως «όταν κλείνουν με τείχη οι χερσαίοι δρόμοι (στον Έβρο και στον θύλακα της Ισπανίας στην Αφρική) ανοίγουν με χιλιάδες νεκρούς οι θαλάσσιοι».

Ταυτόχρονα, ο Ν. Φίλης αναφέρθηκε στο φραστικό επεισόδιο στην Καλαμάτα που προκάλεσαν κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου δύο πολίτες, που απεδείχθη ότι είναι στελέχη του... ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι είναι «υποκριτικές οι δηλώσεις ''ανθρώπινης συμπαράστασης'' για την τραγωδία, που τελικά δεν είναι παρά ένα προαναγγελθέν έγκλημα», για να προσθέσει:

«Και είναι κατανοητή η αγανάκτηση των πολιτών, ανάμεσά τους νέα παιδιά, στους οποίους απευθύνθηκε για ''διάλογο'' η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έλαβε αποστομωτικές απαντήσεις»!

Το επεισόδιο μελών του ΣΥΡΙΖΑ με την ΠτΔ στην Καλαμάτα

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε στην Καλαμάτα για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες διάσωσης μεταναστών μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Μια ολιγάριθμη ομάδα συγκεντρωμένων την αποδοκίμασε, ωστόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε προς το μέρος τους και συνομίλησε μαζί τους.

«Μην νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο», τους είπε η κυρία Σακελλαροπούλου, προσπαθώντας να συζητήσει μαζί τους, εις μάτην, όπως απεδείχθη, ωστόσο.

«Δίκιο έχει αυτός που έχει πιο δυνατή την αλληλεγγύη», της απάντησε μία από τους συγκεντρωμένους, η οποία διέκοπτε διαρκώς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.