Skip to main content

Φλώρος: Θα είναι λάθος και μοιραία η παρανόηση ότι συνιστά αδυναμία η επιθυμία μας για σχέσεις καλής γειτονίας

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που επιθυμεί την ειρήνη και έχει κερδίσει δίκαια τον χαρακτηρισμό του πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή»,

Αφιερωμένη στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας για την προσφορά τους στον τομέα της καινοτομίας ήταν η χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η Πολεμική Αεροπορία σήμερα επιβάλλει την κυριαρχία της στους ελληνικούς ουρανούς και μαζί με τις χερσαίες, τις ναυτικές και τις δυνάμεις των Ειδικών Επιχειρήσεων, αποτελεί την αεροπορική συνιστώσα των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή της πανίσχυρης, ενιαίας και διακλαδικής αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας, του ακοίμητου φρουρού της πατρίδας μας, του φρουρού που διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και την άμυνα της χώρας έναντι οιασδήποτε επιβουλής απ' όπου κι αν προέρχεται, έναντι οιουδήποτε απρόσκλητου επισκέπτη των ελληνικών αιθέρων», διαβεβαίωσε.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που επιθυμεί την ειρήνη και έχει κερδίσει δίκαια τον χαρακτηρισμό του πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή. Είναι όμως ταυτόχρονα και μια χώρα αποφασισμένη να προασπίσει την εδαφική της ακεραιότητα και ανεξαρτησία "μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μας"», τόνισε περαιτέρω.

«Θέλουμε να ζούμε ελεύθεροι. Δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία για αυτό, και θα είναι λάθος και μοιραία η παρανόηση ότι συνιστά αδυναμία η επιθυμία μας για σχέσεις καλής γειτονίας, η αυτοσυγκράτηση, η ψυχραιμία και η καλά μελετημένη και ζυγισμένη αντίδρασή μας σε όλες τις καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε», κατέστησε σαφες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ιστορία του Αεροπορικού Όπλου σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο ηρωισμός των Αεροπόρων μας «επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά στην ιστορική "Αποστολή ΝΙΚΗ" το 1974 στην Κύπρο».

Επίσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διανύουν σήμερα την πλέον «ακμάζουσα» περίοδό τους από απόψεως όχι μόνον συντήρησης και αναβάθμισης όλων εκείνων που διαθέτουμε ήδη, αλλά και απόκτησης νέων, πολύ σημαντικών επιχειρησιακών δυνατοτήτων, μετά από πολλά χρόνια.

Παράλληλα δήλωσε «βέβαιος ότι επιπλέον έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας στα επόμενα χρόνια, εξασφαλίζοντάς της έτσι ένα λαμπρό και ζηλευτό μέλλον», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία και στην πρόσφατη ενεργοποίηση του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων της Πολεμικής μας Αεροπορίας ,στην Καλαμάτα.

"Κλείνοντας οφείλω να αποτίσω τον οφειλόμενο φόρο Τιμής σε όλους εκείνους που με τη ζωή τους υπερασπίστηκαν τους Ελληνικούς ουρανούς, την ελευθερία και την ευημερία των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Οι Ουρανοί ήταν, είναι και θα παραμείνουν δικοί μας", κατέληξε.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας και συμμετείχαν η παιδική ορχήστρα Σπύρου Λάμπου και οι καλλιτέχνες Πένυυ Μπαλτατζη και Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας για την προσφορά τους στον τομέα της καινοτομίας.

Στην εκδήλωση τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των τριών Κλάδων των Ενόπλων δυνάμεων, αντιπροσωπείες μαθητών στρατιωτικών σχολών, ξένες αντιπροσωπείες και άλλοι επίσημοι.