Skip to main content

Φορτσάκης: Να μην προχωρήσει η αντιμεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια

Ο τομεάρχης της ΝΔ δηλώνει ότι με τις ρυθμίσεις του ν/σ το ελληνικό πανεπιστήμιο επιστρέφει στα χέρια της κυβέρνησης και συνδικαλιστικών παραγόντων.

Να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για εθνικό διάλογο στα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πριν προχωρήσει στην κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου, καλεί την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σ. Αναγνωστοπούλου, ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της Ν.Δ. Θ. Φορτσάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Φορτσάκης επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «υπάρχει ήδη έτοιμο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα παρουσιαστεί εντός των επομένων ημερών» και το οποίο, όπως αναφέρει, «φαίνεται ότι αποτελεί σε μεγάλο βαθμό αντιγραφή του διαβόητου πολυνομοσχεδίου Μπαλτά».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της Ν.Δ. με τις ρυθμίσεις του ν/σ «το ελληνικό πανεπιστήμιο επιστρέφει στα χέρια της κυβέρνησης και συνδικαλιστικών παραγόντων, που θα αποκτήσουν και πάλι ρόλο στην ανάδειξη των οργάνων του ιδρύματος και στη διοίκησή του».

«Η αντιμεταρρύθμιση που επιχειρείται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν πρέπει να προχωρήσει, εάν θέλουμε τα πανεπιστήμια μας να απελευθερωθούν από τα κομματικά δεσμά που μόνο κακό τους κάνουν» τονίζει ο κ. Φορτσάκης, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση της κ. Αναγνωστοπούλου σε συνάντησή με της με την ΠΟΣΔΕΠ ότι όλα τα ζητήματα παιδείας θα αποτελέσουν αντικείμενο εθνικού διαλόγου.