Skip to main content

Φωτίου: Στα 5.000 ευρώ ατομικό εισόδημα η μεσαία τάξη

Η έμπειρη πολιτικός ρωτήθηκε για τα εισοδήματα που θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ως μεσαία τάξη και ποια εισοδήματα θα φορολογηθούν σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα της Κουμουνδούρου

Μία τάξη μεγέθους για τα εισοδήματα που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως «μεσαία τάξη» έδωσε η Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Η έμπειρη πολιτικός ρωτήθηκε για τα εισοδήματα που θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ως μεσαία τάξη και ποια εισοδήματα θα φορολογηθούν σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ερώτηση για το τι είναι η μεσαία τάξη, η κυρία Φωτίου είπε:

«Το 25% είναι οι φτωχοί, το 50% του ελληνικού λαού είναι η μεσαία τάξη και το άλλο 25% είναι τα ανώτερα στρώματα. Εκεί μέσα είναι και οι Λάτσηδες. Αυτή τη στιγμή, με βάση αυτά τα εισοδήματα, είναι 5.000, αν θυμάμαι καλά, η μεσαία τάξη, το ένα άτομο, το ισοδύναμο του εισοδήματος. Αυτή που λέει μεσαία τάξη ο Μητσοτάκης, έχει φτωχοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι πια τα εισοδήματα της μεσαίας τάξη αυτά που ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ. Είναι τα εισοδηματικά. Τα ανώτερα εισοδήματα, είναι αυτά που εννοεί ο Μητσοτάκης μεσαία τάξη. Αυτά, με βάση τα εισοδήματα της ΕΛΣΤΑΤ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μεσαία τάξη δεν είναι μόνο αυτός που έχει αυτό το εισόδημα, είναι και αυτός που θεωρεί τον εαυτό του μεσαία τάξη».

Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ επέμεναν στην ερώτησή τους για το εισόδημα της μεσαίας τάξης, ωστόσο η κυρία Θεανώ Φωτίου δεν προσδιόριζε ποιους εντάσσει στα υψηλά εισοδήματα, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, σκοπεύει να φορολογήσει.

Με άλλα λόγια, το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το εισόδημα της μεσαίας τάξης ξεκινά από τα 5.000 ευρώ το άτομο, αλλά δεν δήλωσε μέχρι που φτάνει, ώστε να ξεκαθαρίσει ποιοι θεωρούνται πλούσιοι στην Ελλάδα.