Skip to main content

Γαλλικές αρχές: Στόχος του δέματος στο ΔΝΤ ήταν ο Πολ Τόμσεν

Πιστεύεται ότι συνδέεται με το πακέτο-βόμβα που εστάλη χθες στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας με στόχο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, ήταν, σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία, ο στόχος του παγιδευμένου δέματος που εστάλη σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι (δείτε εδώ).

Από την έκρηξη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τραυματίστηκε ελαφρά η βοηθός του κ. Τόμσεν, η οποία ήταν εκείνη που πήγε να ανοίξει το δέμα.

Από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι υπάρχει σύνδεση του πακέτου-βόμβα που εστάλη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με το πακέτο-βόμβα που έφτασε χθες στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, έχοντας ως στόχο τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Υπενθυμίζεται ότι, την ευθύνη για το πακέτο-βόμβα προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (δείτε εδώ).