Skip to main content

Γάζωσαν με οχτώ σφαίρες έναν άντρα σε περιοχή της Αθήνας

Tο θύμα έχει κατ' επανάληψη συλληφθεί στο παρελθόν και εκτίσει ποινές φυλάκισης ως «νονός» της νύχτας. Ανήκε στην ίδια ομάδα μπράβων με τον Βασίλη Γρ

Βαριά τραυματίας από σφαίρες πυροβόλου όπλου μεταφέρθηκε σήμερα το βράδυ στο νοσοκομείο «Ερυθρός» 43χρονος Γ.Λ. , σεσημασμένος για υποθέσεις εκβιασμών. Δέχτηκε καταιγισμό από σφαίρες, τη στιγμή που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή των οδών Πεισιστράτους και Τριπόλεως κοντά στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το κέντρο επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης ενημερώθηκε για το συμβάν στις 9.40 και πρώτοι στο σημείο της ένοπλης επίθεσης έφτασαν μερικά μόλις λεπτά αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Απεγκλώβισαν τον αιμόφυρτο άνδρα από το αυτοκίνητό του και τον επιβίβασαν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε εν ζωή, αν και βαριά τραυματία, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Οι πρώτες πληροφορίες για τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε και τον αριθμό των σφαιρών που δέχθηκε ο άτυχος άνδρας ήταν αντικρουόμενες.

Η πρώτη εικόνα ήταν ότι είχε πυροβοληθεί τουλάχιστον οκτώ φορές από καλάσνικοφ, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν πληροφορίες ότι στην επίθεση είχε χρησιμοποιηθεί πιστόλι τύπου Τοκάρεφ.

Tο θύμα έχει κατ' επανάληψη συλληφθεί στο παρελθόν και εκτίσει ποινές φυλάκισης ως «νονός» της νύχτας, ενώ στο παρελθόν τουλάχιστον ανήκε στην ίδια ομάδα μπράβων με τον Βασίλη Γρίβα, που δολοφονήθηκε την Άνοιξη του 2017 έξω από το σχολείο του γιου του στα Γλυκά Νερά. 

Καθώς μάλιστα τόσο ο Γρίβας όσο και ο 43χρονος ανήκαν κατά πληροφορίες σε αντίπαλα «στρατόπεδα» με τον πρόσφατα δολοφονημένο Βασίλη Στεφανάκο, ένα από τα σενάρια που αναμένεται να εξεταστεί είναι η επίθεση στους Αγίους Αναργύρους να αποτελεί πράξη αντεκδίκησης για το φόνο με καταιγισμό πυρών του Στεφανάκου, τον Ιανουάριο στη λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι.