Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου το πρώτο απογευματινό χειρουργείο παρουσία Γεωργιάδη

Το νοσοκομείο έχει τις περισσότερες αναμονές, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» θα πραγματοποιηθεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, το χειρουργείο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης 12 Μαρτίου, παρουσία του κ. Γεωργιάδη και του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της Voria από νοσοκομειακές πηγές, θα ανοίξουν δύο κλινικές, η γενική χειρουργική και η ορθοπαιδική χειρουργική και θα γίνουν τουλάχιστον δύο επεμβάσεις, μία κοίλη και μία αρθροπλαστική αντίστοιχα.

«Είμαι πολύ περήφανος, καθώς θα είμαστε με τον κ. Θεμιστοκλέους την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει τις περισσότερες αναμονές και έτσι ο κόσμος που περίμενε θα μπορεί πλέον να χειρουργηθεί» ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία και στον Ευαγγελισμό.

Πρόσθεσε ότι η ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων με τα πρωινά και απογευματινά χειρουργεία σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα γίνει δημόσια και έτσι ο ασθενής θα μπορεί να βλέπει πώς γίνονται τα χειρουργεία με διαφάνεια.

Ο υπουργός γνωστοποίησε επίσης τη διαγραφή προστίμων σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, στο πλαίσιο νομοσχεδίου που περιλαμβάνει διάφορες ρυθμίσεις για τον χώρο της υγείας, που τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

.