Skip to main content

Γεωργίου στους FT: Θα εφάρμοζα τα ίδια σήμερα χωρίς δισταγμό

Ακολούθησα την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας, όπως απαιτεί ο νόμος σε Ελλάδα και ΕΕ, τόνισε, δηλώνοντας ότι προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Δηλώσεις στους Financial Times έκανε από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται ο πρώην διευθυντής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, που χθες καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για παράβαση καθήκοντος. «Καταδικάστηκα γιατί ακολούθησα την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας, όπως απαιτεί ο νόμος σε Ελλάδα και ΕΕ» τόνισε, δηλώνοντας ότι προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή ξανά σήμερα δίχως δισταγμό και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει κάθε επικεφαλής μίας στατιστικής αρχής» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο  Πλημμελημάτων Αθηνών επέβαλε χθες στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή για μια από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος για τις οποίες κατηγορείτο.  Το Εφετείο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την ανώτατη ποινή με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας Λάμπρου Πατσαβέλλα.