Skip to main content

Γερμανία: Στο νοσοκομείο ο ηγέτης του ακροδεξιού AfD ύστερα από επεισόδιο σε προεκλογική συγκέντρωση (vid)

O εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για επίθεση σε βάρος του Τίνο Χρουπάλα ή αν οφείλεται σε αδιαθεσία

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε σήμερα ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) Τίνο Χρουπάλα, έπειτα από «επεισόδιο» σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ίνγκολστατ της νότιας Γερμανίας.

 Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) μεταδίδει πως ο Χρουπάλα παραμένει απόψε υπό ιατρική παρακολούθηση, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του κόμματoς AfD. Δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Χρουπάλα.

Η αστυνομική διεύθυνση του Ίνγκολστατ επιβεβαίωσε πως αστυνομικοί κλήθηκαν να επέμβουν σε συγκέντρωση του AfD ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την βαυαρική βουλή, αλλά δεν υπεισήλθε σε περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιστατικό.

 

Σε σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Franffurter Allgemeine, ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για επίθεση σε βάρος του Τίνο Χρουπάλα ή αν οφείλεται σε αδιαθεσία. Ενώ το κόμμα έκανε λόγο για «σωματική επίθεση» στο τέλος της εκδήλωσης, η αστυνομία επί του παρόντος έχει ανακοινώσει μόνο ότι «διενεργείται αστυνομική επιχείρηση» που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις της Αστυνομίας, ο ηγέτης του AfD έβγαζε selfies με τους συγκεντρωμένους λίγο πριν καταρρεύσει.

Στη συγκέντρωση παρέστη και ένας δημοσιογράφος από την Αυστρία ο οποίος κλήθηκε καταθέσει ως μάρτυρας για το επεισόδιο και ο οποίος επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για επίθεση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όταν ο Χρουπάλα ένιωσε αδιαθεσία, έδειξε δύο νεαρούς άνδρες που τώρα ανακρίνονται από την αστυνομία».

Σύμφωνα με άλλους αυτόπτες μάρτυρες, δύο άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία, τα οποία φέρονται να είναι οι ύποπτοι δράστες.