Skip to main content

Γιαννιτσά: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον 16χρονο οδηγό που είχε πέσει πάνω σε θεατές σε αγώνα motocross

Ο 18χρονος πλέον οδηγός είχε κινηθεί νομικά εναντίον διοργανωτών, διαιτητών αλλά και των τοπικών Αρχών που έδωσαν την άδεια να γίνει ο αγώνας στην πίτσα που, όπως υποστηρίζει, υπήρχαν κακοτεχνίες

Ήταν 17 Οκτωβρίου του 2021 όταν σε αγώνα motocross στα Γιαννιτσά, 16χρονος αναβάτης μηχανής έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε δύο θεατές, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 27χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου.

Ο 16χρονος αναβάτης, ο οποίος συμμετείχε σε αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε πάνω στην προστατευτική περίφραξη χτυπώντας σε μια μεταλλική κολώνα, η οποία στη συνέχεια κατέρρευσε τραυματίζοντας θανάσιμα τον 27χρονο, γνωστό οδηγό motocross στην περιοχή.

Ο 16χρονος που τραυματίστηκε από το κράνος του οδηγού, νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ και, παρά τα τραύματά του, κατάφερε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Δύο χρόνια μετά, και αφού ο 16χρονος, τότε, αναβάτης της μηχανής έχει αναρρώσει πλήρως, η υπόθεση φαίνεται πως έχει ωριμάσει δικαστικά μετά τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχε καταθέσει ο ίδιος τότε, μετά τη σύλληψή του ως υπεύθυνος για το δυστύχημα.

Ο 18χρονος πλέον οδηγός είχε κινηθεί νομικά εναντίον διοργανωτών, διαιτητών αλλά και των τοπικών Αρχών που έδωσαν την άδεια να γίνει ο αγώνας στην πίτσα που, όπως υποστηρίζει, υπήρχαν κακοτεχνίες και είχαν αφήσει θεατές στον χώρο των μηχανικών, κάτι που απαγορεύεται.

Όπως λέει η δικηγόρος του, μιλώντας στο MEGA, δύο χρόνια μετά το δυστύχημα η υπόθεση φαίνεται να παίρνει τον δρόμο της, αφού η δικαιοσύνη έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και έχει μελετήσει τις πραγματογνωμοσύνες.