Skip to main content

Γιατί αναβλήθηκε το ΚΤΕ Οικονομικών

Αναβλήθηκε τελικά το ΚΤΕ Οικονομικών που επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο, με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ περίμεναν με άγριες διαθέσεις τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Του Σπύρου Νάννου

Αναβλήθηκε τελικά το ΚΤΕ Οικονομικών που επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο, με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ περίμεναν με άγριες διαθέσεις τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου... Εξάλλου και εάν δεν αλλάξει εκ νέου το πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου (όπως έγινε σήμερα με το Πολιτικό Συμβούλιο), θα συνεδριάσει την Τετάρτη το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (μετά το υπουργικό συμβούλιο) με σκοπό ο πρωθυπουργός να ενημερώσει ο ίδιος τους βουλευτές του κόμματος για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις. Ωστόσο, είναι σίγουρο πως θα ζητήσουν και θα πάρουν το λόγο αρκετοί βουλευτές, με τις τοποθετήσεις τους να αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα δείξουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό την διάθεση που έχουν για την ψηφοφορία στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Εξάλλου και όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός:
•    Θα καλέσει τους βουλευτές να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί.
•    Θα αναφερθεί στις πτυχές του... νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
•    Θα θέσει διλήμματα, όπως έκανε και στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.
•    Θα ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις του.


Πάντως, η αναβολή του ΚΤΕ Οικονομικών οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο Γιώργος Παπανδρέου μπαίνει ως... προστασία στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς οι αντιδράσεις θα ήταν πολλές, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν... άμεσα στην Νέα Δημοκρατία και να χρησιμοποιηθεί ως... άλλοθι στην συναίνεση που επιζητεί ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.