Skip to main content

Γκιουλέκας: Ανήκουστο ότι η Π. Δέλτα αναγνώριζε «μακεδονική γλώσσα»

«Σε λίγο θα μας πουν ότι και ο Παύλος Μελάς αναγνώριζε τους σκοπιανούς ως "Μακεδόνες"!», υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Τη σφοδρή αντίδραση του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα προκάλεσε ο ισχυρισμός του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη ότι η Πηνελόπη Δέλτα στα «Μυστικά του Βάλτου» είχε αναγνωρίσει «μακεδονική γλώσσα».

«Ανήκουστο! Αφού μας είπαν ότι η Πηνελόπη Δέλτα αναγνώριζε "μακεδονική" γλώσσα, σε λίγο θα μας πουν ότι και ο Παύλος Μελάς αναγνώριζε τους σκοπιανούς ως "Μακεδόνες"! Ψάχνουν απεγνωσμένα για άλλοθι!», δήλωσε ο αν.Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Ο ίδιος ο σκοπιανός πρωθυπουργός είπε ότι μας αναγνώρισαν ως "Μακεδόνες"! Στις Πρέσπες, ο Ζάεφ έλεγε επανειλημμένως μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Κοτζιά "εσείς οι Έλληνες και εμείς οι Μακεδόνες" και ο Αλέξης Τσίπρας γελούσε φαρδιά πλατιά!», ανέφερε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και συμπλήρωσε: «Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε την θέση της. Δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή την συμφωνία, όποτε και εάν έλθει στην Βουλή!».